fbpx

En gentleman takker af – Binary File på pension

Torsdag formiddag, blot fire dage inden starterklæringen til Scandinavian Open Championship (Gr.3), meddelte kredsen omkring tophesten Binary File, at hestens karriere nu indstilles.


Binary File, der igennem sin lange karriere blev bedre og bedre og i fjor toppede med sejrene i Pramms Memorial (L), Pokalløb (L) og Marit Sveaas Minneløp (Gr.3), nåede blot at starte to gange i Skandinavien efter hjemkomsten fra vinteropholdet i Dubai.

“Binary File har døjet med småproblemer efter en boksskade, og vi ville definitivt ikke kunne nå Scandinavian Open, men vi var naturligvis opsatte på at få ham klar til at forsvare sejren i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på den norske Derbydag. Desværre er dette også ude af billedet nu, og i stedet for at presse yderligere har vi valgt at lade ham gå på velfortjent pension”, fortæller Binary Files delejer Michael Stounberg.

Nureyev-sønnen stopper dermed karrieren på fire friske ben, og med sine flotte resultater og fashionable afstamning er en plads i avlen stensikkert næste stop – spørgsmålet er bare om det bliver i Skandinavien eller et andet sted på kloden. “Vi har allerede haft flere forespørgsler, både fra de nordiske lande, men også fra steder langt væk fra Skandinavien. Vi vil allerhelst se ham virke i den skandinaviske avl, og derfor vil prisen også være lavere såfremt et af de hjemlige stutterier ønsker at købe ham”, fortsætter Michael Stounberg.

At Binary File som avlshingst vil passe glimrende til Skandinavien er der næppe nogen tvivl om. Hans eminente løbshoved krydret med evnen til at klare både dirt track og græs på alle distancer fra 1600 til 2400 meter er et stort plus, og så er han søn af legendariske Nureyev (Northern Dancer), der har haft gigantisk succes som både far og farfar med afkom som Peintre Celebre, Zilzal, Stravinsky,Wolfhound, Spinning World, Soviet Star, Fasliyev, Polar Falcon, Great Commotion og mange flere.

Binary File sluttede sin karriere med syv sejre og over tre millioner kroner i samlet præmiesum. Han startede karrieren i England hos John Gosden, for hvem han bl.a. vandt Strensall Stakes (L) i York og var anden i Prix Dollar (Gr.2) bag Dano-Mast. Som 6-årig blev han af Stald Milo og Light Valley Stud importeret til Danmark og sat i træning hos Søren Jensen, der i 2005 sadlede ham til sejr i Swedish Open Mile (L).

I karrierens sidste sæsoner blev Binary Files trænet af Lars Kelp, og foruden triumferne i Skandinavien formåede hingsten at klare sig i den skarpe internationale konkurrence i Dubai, og han var ikke langt fra at kvalificere sig til deltagelse på selve World Cup-dagen.

Binary Files sidste karrierestart blev på hjemmebanen i Klampenborg, hvor han på Derbydag for lidt over en måned siden var fjerde bag staldkammeraten Mambo King i Seeland Pokalløb (L).

Tak for mange gode oplevelser!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top