fbpx

Eminente Eftiraath mod Oslo Cup (Gr.3)

Den nordjyske solstrålehistorie om Eftiraath vil ingen ende tage. Den 6-årige Poet’s Voice-søn, som Villy Nielsen købte for 34.000 kroner i Doncaster, sæsondebuterede med sejr i Jydsk Champion Stakes og går nu mod Oslo Cup (Gr.3).


Eftiraath og Nicolaj Stott sejrer i Tattersalls Jydsk Champion Stakes foran Aristoteles og Sir Churchill. Foto: Ole Hindby.

Nicolaj Stott, der har været Eftiraaths faste partner de seneste seks starter, red et forbilledligt løb på den brune vallak.

Indledningsvis lå parret næstsidst et godt stykke tilbage i feltet, men med et indvendigt avancement magen til dét Frederick Salvador præsterede i det efterfølgende Jyllandsløb med Smooth N Royal, fandt Stott og Eftiraath hurtigt vej til toppen, og ind på opløbet var det kun Aristoteles (Juniper Tree) der skulle fanges.

Aristoteles kæmpede bravt, men kunne til slut intet stille op mod overmanden.

Siden fulgte Sir Churchill (Elusive Quality), Sankt Peder (Reliable Man) og Aperola (Appel Au Maitre).

Eftiraath forsvarede sidste års triumf i Tattersalls Jydsk Champion Stakes med 67 kilo på ryggen – 10 kilo mere end Aristoteles og syv kilo mere end den næsthøjest handicappede konkurrent Brocco (Pour Moi).

Eftiraath forsvarede dermed sit handicap på 90 på imponerende vis og sikrede førstepræmien på 40.000 kroner til Else og Villy Nielsens Stald Søndervang.

Imponerende sat op af ejerparrets datter Ann-Charlotte Wedsgaard, der i forhåndsinterviewet berettede, at hun grundet en brækket finger tilbage i februar ikke havde mulighed for at træne Eftiraath op til en tidligere sæsondebut, og at hun allerhelst havde set hesten få et løb i kroppen inden titelforsvaret i Champion Stakes.

Nu har Eftiraath imidlertid fået sæsondebuten overstået, og han har ovenud fortjent at rejse mod Øvrevoll den 26. juni og kæmpe mod den ypperste skandinaviske mellemdistance-elite i Oslo Cup (Gr.3).

Hér kan der potentielt blive tale om et møde med den dobbelte Stockholm Cup (Gr.3)-vinder Square De Luynes (Manduro), der med sit handicap på 98 suverænt topper anmeldelseslisten.

Square De Luynes har ikke startet siden september og sprang også sidste års udgave af Oslo Cup (Gr.3) over, hvilket gav plads til sejr til staldkammeraten Privilegiado (Sea The Moon).

Eftiraath stod inden mandagens handicaptriumf i Aarhus efter 90, og selv uden at vide hvilket tal handicapper Nicholas Cordrey sætter ham til i løbet af tirsdagen, vil hesten med sikkerhed være øjeblikkets næsthøjest handicappede navn på listen – kun overgået af Square De Luynes.

Eftiraath havde kun startet en enkelt gang som 2-årig i Frankrig for Sheikh Hamdans Shadwell Estate, da Villy Nielsen i januar 2018 købte ham for £4,000 – svarende til ca. 34.000 danske kroner – på Goffs UK January Sale i Doncaster.


Gense Eftiraaths trium i Tattersalls Jydsk Champion Stakes herunder:

EFTIRAATH (GB)
brun vallak 2015
v. Poet’s Voice (Dubawi)
1. mor Heading North (Teofilo)
2. mor Round The Cape (Cape Cross)
3. mor Rock The Boat (Slip Anchor)
9. karrieresejr i 31 starter.
487.874 DKK.
Hcp.: 90 (inden sejren i Jydsk Champion Stakes)
Ejer: Stald Søndervang.
Træner: Ann-Charlotte K. Wedsgaard.
Opdrætter: P T Tellwright.
Købt for £4.000 (Villy Nielsen) på Goffs UK January Sale 2018.


Resultat: Tattersalls Jydsk Champion Stakes 2021

Anmeldelsesliste: Oslo Cup (Gr.3) 2021

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen