fbpx

Elkær Stutteri køber én af Irlands bedste 2-årige

Kick On og Could Be King har været yderst succesrige indkøb, og nu har Elkær Stutteri igen handlet en international stjerne. Denne gang i form af 2-årige Tuwaiq, der senest var tredje i Beresford Stakes (Gr.2) bag den nuværende engelske Derbyfavorit Luxembourg.


Tuwaiq (Elzaam) var slået mindre end fem længder i mål af Aidan O’Brien-trænede Luxembourg (Camelot) i det 1600 meter lange Gruppe-1-opgør på The Curragh den 25. september, og det blev hingstens sidste start for sin nu tidligere træner Ger Lyons.

Akkurat som med Kick On og Could Be King er det Niels Petersen der får Tuwaiq i træning, men hesten installeres ikke i stalden på Øvrevoll foreløbig, for i første omgang gælder det et vinterophold på Meydan sammen med en række af Petersens øvrige store navne.

“Én af årsagerne til købet er, at Tuwaiq kan rejse direkte til Dubai, med tre heste dernede bliver der forhåbentlig lidt mere at rejse efter”, forklarer Ingermarie Due Nielsen og fortsætter:

“Det er aldrig nogen selvfølge at det går godt, det ved vi med sikkerhed efter at have været med i sporten i så mange år, men vi springer ud i det, for hvem ved hvor længe endnu vi har mulighed for at tage sådan nogle rejser for at se vores heste løbe”.


Tuwaiq indledte karrieren den 2. juli med en let maidensejr over 1600 meter på den irske bane Bellewstown, og små to uger senere løb han for første gang ind i Luxembourg i et opgør over samme distance på Killarney.

Han blev slået med lidt over to længder af stortalentet, hvorefter han blev løftet op i Listed-klassen og 6. august var anden slået med en halv længde af Joseph O’Briens Seisai (Gleneagles) i Churchill Stakes på Tipperary.

Den præstation blev fulgt op med en tredjeplads over 1500 meter på Roscommon bag Niarchos-familiens Corviglia (Karakontie), inden han i sin seneste start var tredje i Beresford Stakes (Gr.2) på The Curragh.

Tuwaiq har en Official Rating på 100, svarende til 90 i skandinavisk handicap, og han står dermed fem kilo højere end Skandinaviens to højest handicappede 2-årige navne lige nu, Hotline Bling (Cotai Glory) og Downtown Leo (Speightstown).

Tuwaiq er anmeldt i Tysk Derby, og han bliver efteranmeldt i Norsk Derby også”, bekendtgør Niels Petersen, der sammen med Elkær Stutteri har sikret sig handlen gennem agenten Edgar Byrne, som ligeledes formidlede købene af Kick On og Could Be King.


Se Tuwaiq (gul dragt med rød hue) slutte tredje bag Luxembourg i Beresford Stakes (Gr.2) herunder:


Tuwaiq blev i november i fjor købt tilbage af Joe Foleys Ballyhane Stud på Goffs Autumn Online Sale, men han blev siden solgt til Dr Ali Al Mutairi og sat i træning hos Ger Lyons på The Curragh.

Hingsten er bror til tre vindere ud af lige så mange startende afkom ud af den vindende Dubai Destination-datter Nutshell, som selv er halvsøster til den tidligere skandinaviske champion og mangeårige avlshingst Pistachio (Unblest) og til Falmouth Stakes (Gr.2)-vinderen Macadamia (Classic Cliche).

Netop Pistachio blev også importeret til Norge efter en 2-årssæson i England, hvor han i James Fanshawes træning vandt to gange og var anden i et Listed Race på Kempton.


Could Be King og Carlos Lopez modtages af ejerparret Ingermarie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen og træner Niels Petersen efter sejren i Zawawi Sprint Cup på Klampenborgs Derbydag. Foto: Burt Seeger.

Ingermarie Due Nielsen har til næste år været en aktiv del af galopsporten i 55 år, og hun har sammen med Thorkild Møller Nielsen fejret adskillige store triumfer som både ejer og opdrætter under pseudonymet Elkær Stutteri.

De allerstørste er opnået i løbet af de to seneste sæsoner gennem Charm Spirit-sønnen Kick On, der i fjor vandt både Stockholms Stora Pris (Gr.3), Marit Sveaas Minneløp (Gr.3), Swedish Open Mile (L) og Arnfinn Lunds Minneløp (L), og som i år har gentaget bedrifterne i de to sidstnævnte opgør.

Dertil er kommet Could Be King (Bated Breath), der i fem starter på de skandinaviske baner endnu ikke har været dårligere end anden.

Det næste kapitel i historien navngives Tuwaiq.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen