fbpx

Electrocutionist mod Dubai World Cup (Gr.1)

Super Thursday på Nad Al Sheba var absolut ingen dans på roser for Godolphin indtil dagens absolut sidste opgør.


Hverken Rock Music, Valixir, Sights On Gold eller Cherry Mix kunne leve op til forventningerne på den store World Cup-trial dag, og der lå et hårdt pres på Frankie Dettoris skuldre inden han satte sig i sadlen på nyerhvervelsen Electrocutionist i showstopperen Sheikh Maktoum bin Rashid Al Maktoum Challenge Round III (Gr.2).

Den 5-årige Red Ransom-søn blev købt privat af Godolphin i slutningen af 2005 – et år hvor han både vandt Juddmonte International Stakes (Gr.1) og Gran Premio di Milano (Gr.1).

Hingsten skulle for første gang testes på dirt track, og selv om han var feltets på papiret i særklasse bedste hest, havde Dettori med sikkerhed ikke glemt hvordan Cherry Mix totalt floppede i samme opgør for et år siden. Dettori og Electrocutionist fik heller ikke den bedste rejse undervejs i det 2000 meter lange opgør, og lidt over halvvejs i løbet var parret tæt på at blive splittet da Dettori et kort øjeblik så ud til at miste balancen i svinget.

Jockeyen fik dog rettet op på sin dirt-debutant og kunne kort inde i opløbet give marchordre, hvorefter hesten hurtigt fangede førende Chiquitin og derefter trak fra hele vejen til målstregen og sejrede suverænt med hele syv længder til den argentinske konkurrent, der nøjagtig som i fjor holdt Elmustanser lige bag sig. Sejren var små 200.000 US$ værd for Electrocutionist, der nu har muligheden for at gå i de direkte fodspor på både Dubai Millennium og Street Cry, som begge vandt netop tredje runde af Maktoum Challenge inden de slog til i World Cup’en.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top