fbpx

El Miracle alligevel Skandinavisk 2-års Mester

Ole Larsen-trænede El Miracle var på den norske Derbydag først over stregen i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer på Øvrevoll, men blev efterfølgende deklasseret til tredjepladsen af den norske voldgift.


Ole Larsen valgte at anke sagen til den højere voldgiftsret, der nu har omstødt dommen og givet sejren tilbage til den oprindelige vinder.

Der var stort postyr på den norske Derby Dag den 24. august efter dagens 2. løb, Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer. Storoutsideren El Miracle overraskede stort set alt og alle ved at vinde storløbet under trænersønnen Mark Larsen, mens Catching The Storm og Picture Perfect blev henvist til de næste pladser.

Uden at afhøre hverken El Miracles jockey Mark Larsen eller Picture Perfects pilot Fernando Diaz, valgte den lavere voldtgiftsret på Øvrevoll at deklassere vinderen til tredjepladsen for en hændelse ganske kort før målstregen, hvor løbet i manges øjne reelt var afgjort.

“Min far appelerede allerede kendelsen lige efter deklasseringen havde fundet sted, og jeg fortalte El Miracles ejer Bjørn Nitschke, at han roligt kunne drikke et glas sejrschampagne på trods af deklasseringen, for jeg kunne med sikkerhed stå inde for, at voldgiftens afgørelse var forkert. Jeg blev aldrig kontaktet af voldgiften til afhøring, så allerede her var der tale om en grov procedurefejl”, siger El Miracles jockey Mark Larsen. I dag, to måneder efter storløbet, er afgørelsen endelig offentliggjort, og den faldt altså ud til Skåne-staldens fordel.

Den Højere Voldgiftsret på Øvrevoll, bestående af Knut Austad, Bjørn Finnbråten og Ragnar Wormdahl, kunne efter gennemgang af videooptagelserne konstatere, at Catching The Storm, der senere fik tildelt sejren, faktisk var den hest der generede de to øvrige heste ned gennem opløbet. Finnbråten og Wormdahl er yderligere af den opfattelse, at der er begået en sagsbehandlingsfejl ved ikke at afhøre hverken Mark Larsen eller Fernando Diaz før de afgjorde den endelige rækkefølge i mål.

Det tredje voldgiftsmedlem, Knut Austad, mente ikke at Den Højere Voldgiftsret var i stand til at ændre på den allerede afsagte dom, men flertallet talte altså til El Miracles fordel, hvorved Funambule-sønnen tildeles sejren og førstepræmien på 115.000 norske kroner. Catching The Storm flyttes ned til sin oprindelige placering som nummer to, mens Picture Perfect bliver tredje.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top