fbpx

Eddie Ahern gør comeback hos Bent Olsen

Den tidligere irske championlærling og Gruppe-1-vindende jockey, Eddie Ahern, genoptager om få uger sin rytterkarriere med licens i Danmark. Og det bliver som førstejockey for Bent Olsen på Klampenborg, hvortil den 46-årige irer netop er ankommet.


Eddie Ahern og Bent Olsen går sammen ind til sæsonen 2024. Foto: GalopSport.

“Jeg har haft god kontakt med Eddie siden efteråret, hvor han gjorde det klart, at han ville gøre comeback”, siger Olsen og tilføjer:

“Eddie red flere vindere og klassisk placerede heste for stalden, da han jævnligt besøgte Skandinavien for 10-12 år siden, og når man driver en stald på mere end 50 heste, er en kapacitet som ham et stort plus – både i dagligdagen og forhåbentlig også i løbssammenhæng”.

Eddie Ahern har afsonet en 10-årig udelukkelse fra BHA, men har i den mellemliggende periode holdt sig aktiv indenfor fuldblodssporten – blandt andet ved at tilride åringer for store stalde i England og Irland, og i en periode også som selvstændig ‘Breeze Up Consignor'”.

Eddie Ahern på ryggen af Svealand-vinderen King Of Ten, som er én af Bent Olsens fremtrædende, klassiske kandidater. Foto: GalopSport.

“Jeg stoppede aldrig med at ride, og siden min udelukkelse udløb i fjor, har jeg dagligt redet ud i Newmarket – blandt andet for William Haggas”, beretter Eddie Ahern, der siden ankomsten til Klampenborg har redet mellem fem og syv lot om dagen for Danmarks championtræner.

Bent Olsen forventer også fortsat, at det frugtbare samarbejde med både Elione Chaves og Carlos Lopez fortsætter i den nye sæson.

“Chaves og Lopez er kontraktligt forbundet hos henholdsvis Niels Petersen og Annike Bye Hansen, så det er jo ikke givet, at de altid kan ride for mig, men vi starter klart flest heste på Klampenborg, hvor hverken Niels eller Annike kommer så ofte udenfor storløbsdagene”, siger Olsen.

Eddie Ahern og King Of Ten. Foto: GalopSport.

Eddie Ahern slog som ganske ung sit navn fast i den internationale rytterelite, da han i 1997 blev championlærling i Irland. Han har vundet to Gruppe-1-løb: St. Leger Stakes og Moyglare Stud Stakes, samt redet 12 Royal Ascot-vindere.

Udenfor Irland og England har Ahern sejret i UAE Derby og UAE 2000 Guineas, American Derby og sågar i Norsk Derby anno 2010 med Niels Petersen-trænede Go Go Gadget (Areion), som nu fungerer som fremgangsrig avlshingst på Stutteri Thorskovgaard.

Foto: Øvrevoll.
Go Go Gadget (th) og Eddie Ahern vinder Norsk Derby (L) foran Sir Lando med Fredrik Johansson. Foto: Øvrevoll.

Eddie Ahern var også i en periode fast partner med Lennart J:r Reuterskiöld-trænede Peas And Carrots (Final Appearance), med hvem han bl.a. vandt Stockholms Stora Pris (Gr.3) og Pokalløb (L).

Som Wido Neuroths foretrukne jockey under Fredrik Johanssons skadesfravær i 2000, red Ahern bl.a. også den tredobbelte Derbyvinder Valley Chapel (Selkirk) til sejr i både Marit Sveaas Minneløp (L) og Stockholm Cup International (Gr.3), og det var ligeledes Ahern, som i 2006 var først over stregen med Appel Au Maitre i Vinterfavoriternas Pris på Täby.

Samme dag vandt han også Svenskt St. Leger med Stall Perlens Neuroth-trænede Nobileo (Galileo).

Eddie Ahern gør klar til det fjerde af mandagens syv lot på Klampenborg. Foto: GalopSport.

Det bliver første gang, at Eddie Ahern skal ride med fast base i Skandinavien, og det er en udfordring han glæder sig til:

“Jeg føler mig ikke en dag ældre end da jeg var 36, og jeg føler mig mindst lige så fit og stærk nu. Dét her bliver min ‘second chance’ for at bevise en masse overfor mig selv og for andre, og jeg er enormt taknemlig for, at Bent Olsen giver mig denne fantastiske chance for at gøre comeback i sadlen”.

Aherns licens hos Dansk Galop er på plads, og irerens comeback finder sted på Klampenborgs premieredag den 13. april, hvor Bent Olsen som altid planlægger et større hold til start.

Ahern på ryggen af 2-årige No Surrender, der er halvbror til Kriteriums- og Jyllandsløbsvinderen King Ferdinand. Foto: GalopSport.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top