fbpx

Ecology til tops i Polar Mile Cup (L)

Øvrevolls 75 års Jubilæumsdag søndag den 17. juni blev markeret ved to gode Listed Races – Polar Mile Cup (L) og Norsk Jockeyklubs Sprintløp (L) – og begge sejre gik til svensktrænede heste.


I Polar Mile Cup (L) var Miyasaki/Mark Larsen spillernes favorit, men scenen blev overtaget af 9-årige Ecology, der efter en række sæsoner uden den store succes virkelig er blomstret op igen i år og vandt opgøret efter en stærk afslutning under jockey Nicholas Cordrey.

Pacen blev undervejs dikteret af sæsondebuterende Hovman/Kim Andersen, der havde både Firello/Trond Jørgenen og Miyasaki udvendigt for sig. Ind på opløbet så Hovman fortsat frisk ud, men han løb herefter tør for kræfter og i stedet lå resten af feltet næsten på en lige linje med Ecology som én af de bageste. Miyasaki kæmpede indvendigt mens både Firello og Jubilation/Fernando Diaz var med fremme yderst ved rækværket og i midten var Wazir/Manuel Santos ligeledes kommet op i fart.

Alle heste på nær Hovman der på dette tidspunkt var taget op kæmpede hårdt hele vejen til stregen og de kom meget tæt over mål, men Ecology skød bedst fart af alle og afgjorde til slut med en halv længde før Wazir, der igen havde en halv længde til Firello som henviste Jubilation og Miyasaki til de næste pladser med kort hoved.

Ecology, der trænes af den svenske amatør Patrick Jacobsson, fik 100.000 norske kroner for sejren.

Eftermiddagens anden hovedbegivenhed Norsk Jockeyklubs Sprintløp (L) blev en triumf for Stockholm-duoen Bendik Bö og Per-Anders Gråberg, da Muskateer Steel revancherede nederlaget fra Täby Vårsprint (L) med at besejre Solvana/Fredrik Johansson med en halv længde.

Solvana var et kort hoved før overraskelsen Francis/Espen Ski, mens totofavoritten Steve’s Champ/Mark Larsen måtte tage til takke med fjerdepladsen efter at have ført det meste af de 1200 meter.

Førstepræmien var 90.000 norske kroner værd for Thosø Förvaltning AB der ejer Muskateer Steel.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top