fbpx

Dødsfald: Gunnar Nordling

Redaktionen er søndag morgen mødt med den triste meddelelse om Gunnar Nordlings bortgang. Gunnar Nordling var et af skandinavisk galopsports største jockeynavne gennem tiderne, mangedobbelt champion i Sverige og Norge samt Derbyvinder i samtlige skandinaviske lande.


Gunnar Nordling på ryggen af Wido Neuroth-trænede Amber Melody. De to fingre i luften var Gunnars traditionsbundne sejrssignatur.

Gunnar Nordling vandt i 1988 Dansk Derby med Åke Paus-trænede Flying Galivant, mens det blev til ikke mindre end otte Derbytriumfer i Norge samt fire i Sverige.

Det var Gunnar Nordling, som var i sadlen på Wido Neuroths første Derbyvinder, Trivial Pursuit, på Jägersro i 1990, og siden vandt han bl.a. også både Svenskt og Norsk Derby med Neuroths stjerne Lorofino.

Gunnar red sin første vinder i 1971 og sluttede sin jockeykarriere med 1,522 vindere på de skandinaviske baner.

Are Hyldmo-trænede Inchrory og Gunnar Nordling på vej mod sejren i Norsk Derby 1996. Foto: Champion Foto.

I begyndelsen af det nye millennium flyttede Gunnar sammen med sin hustru, Ewy, fra Stockholm til Newmarket, for at starte en ny karriere som heste-kiropraktor.

Under de mange år i England holdt Gunnar kontakten til Skandinavien og var i en periode ‘Racing Manager’ for fremgangsrige Stall Gransäter samt rådgiver på internationale auktioner.

Æret være Gunnar Nordlings minde.

En storsmilende Gunnar Nordling sammen med Stall Gransäters Anders Öhrn, træner Lennart J:r Reuterskiöld, jockey Jacob Johansen og Uppercut Action. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top