fbpx

Dobbelt dansk triumf i Valley Chapel Memorial (L)

Dansk galopsport markerede sig atter flot torsdag aften på Øvrevoll, hvor Lars Kelp-trænede Alpacco besejrede Bent Olsens Alnitak i Valley Chapel Memorial (L) med 400.000 kroner i førstepræmie.


Øvrevoll Sprint Cup blev derudover vundet af danskopdrættede Emil.

Med 700.000 kroner i samlet præmiesum er Valley Chapel Memorial (L) over 2200 meter et af Skandinaviens bedst doterede opgør for den ældre elite, og 14 deltagere var meldt til start i opgøret, men på forhånd var der dog et par ærgerlige afbud fra henholdsvis Appel Au Maitre og Montparnasse.

Klampenborg-træner Lars Kelp har haft et par tørre måneder i Skandinavien, og inden aftenens storløb havde træneren endnu sin første sejr i 2008 til gode. Men som så ofte før valgte Kelp et godt tidspunkt at slå tilbage på, og det skete da den nye Dubai-import Alpacco i ganske sikker stil strøg til tops i Valley Chapel Memorial (L) under Manuel Martinez.

Ekvipagen havde en længde til Alnitak/Kim Andersen på andenpladsen, mens Firello/Trond Jørgensen kunne henvise The Pirate/Espen Ski til fjerdepladsen. Herefter fulgte Fricoteiro, Maybach, Mick Jerome, Miss The Boat, Elegant Song, Steelwolf, Alpino Chileno og Crimson And Gold.

Det var Alpaccos tredje start efter han i foråret ankom til Skandinavien fra Dubai. Han fik sin debut på den nordlige halvkugle i Walter Nilsens Minneløp (L), hvor han sluttede på en hæderlig femteplads bag vindende Appel Au Maitre. Senest var han efter en dårlig rejse undervejs sidst gennem mål i Stockholm Stora Pris (Gr.3), men der blev for alvor taget revanche denne gang, hvor han beviste at han bestemt er en værdig arvtager for den tidligere skandinaviske champion Binary File, der ligeledes var ejet af danske Stald Milo og Light Valley Stud.

Bent Olsen, der i søndags havde sin største væddeløbsdag nogensinde på den danske Derbydag i Klampenborg, fortsatte de gode takter med Alnitaks andenplads og kunne ikke andet end være fuldt ud tilfreds med sin ærlige kæmpe.

“Vi sigter nu på Marit Sveaas Minneløp på den norske Derbydag, men det er ikke umuligt at også tager en start på hjemmebanen i Scandinavian Open med på vejen. Senere på efteråret har vi planer om en start i Melbourne Cup”, lød de store ord fra Lars Kelp om Alpacco efter sejren i Valley Chapel Memorial.

Den 6-årige Desert King-søn kostede en halv million danske kroner da han blev købt til sine nye danske forbindelser i Dubai, og med sejren på Øvrevoll er han ikke langt fra allerede at have tjent sig selv ind.


Emil fortsætter udviklingen

Aftenens anden store begivenhed på Øvrevoll, Øvrevoll Sprint Cup over 1200 meter, gav ligeledes sejr til den chilenske topjockey Manuel Martinez – denne gang på ryggen af Ole Larsen-trænede Emil, der efter kamp med en halv længde kunne henvise Lam Of Mull/Jacob Johansen til andenpladsen.

Cajun Cadet-sønnen Emil, der er opdrættet på Stutteri Skovmarken i Danmark og ejet af MTM Racing, vandt her sin anden sejr over 1200 meter i træk, og det var første gang siden sejren i Breeders’ Prize Sprint i fjor, at han var tilbage på Øvrevolls græs. Emil kunne glæde sine ejere med en førstepræmie på 75.000 norske kroner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top