fbpx

Django slog til i Grundlovsløb

Blot fire ekvipager var til start i Grundlovsløb over 2400 meter torsdag eftermiddag i Klampenborg, men publikum fik alligevel et seværdigt og spændende væddeløb, hvor svenske Django til slut sejrede sikkert.


Fra start var det topvægtede Eko Arabian Night der lagde ud i et godt tempo for Luis Villarroel, og parret havde en overgang mere end seks længder ned til forfølgerne på bagsiden. Mark Larsen havde Django placeret på andenpladsen, tæt forfulgt af Jagodin/Martin Rodriguez, mens Bongo Bello/Nicholas Cordrey som sædvanlig indtog sidstepladsen.

Kort inde i opløbet fik Django kontakt med Eko Arabian Night, mens langt galopperende Jagodin ikke rigtig kunne skifte gear, og Bongo Bello forsøgte at få rigtig fart i sit udvendige angreb. Selv da Django ramte fronten, var det dog fortsat Eko Arabian Night der udgjorde den største trussel, og hingsten blev ved med at kæmpe, men de tre kilo han gav til Django var for svære at tage ind.

Caroline Strömberg-trænede Django vandt til slut let med halvanden længde, mens Eko Arabian Night holdt sin andenplads med en halv længde foran Bongo Bello som han gav fem kilo, og Jagodin sluttede på løbets fjerdeplads.

Førstepræmien i Grundlovsløb var 25.000 kroner, og Django vandt her sæsonens første sejr i sin tredje start. Acatenango-sønnen vil uden tvivl have Scandinavian Open Championship (Gr.3) som én af årets helt store opgaver, og hesten ser ud til at have gode chancer for at kunne prikke formen perfekt til denne opgave i begyndelsen af august.


Perfectionist tilbage i topform

Lars Jakobsen-trænede Perfectionist klatrede i fjor stille og roligt op igennem klasserne med fire sejre i otte starter, og med håbet om at han kunne taget springet helt ind i eliten blev han i årets to første starter forsøgt i hårdt selskab i henholdsvis Store Bededags Pokalen og Dansk Jockey Club Cup (L), hvor han begge gange endte uden for præmierækken.

Nu var Perfectionist tilbage i handicapsammenhæng, og selv om han var den mindst spillede i totalisatoren i Gentofte Kommunes Ærespræmie over 1500 meter, leverede han en flot opvisning og sejrede til slut ganske let foran længe førende Pecoiquen, der fik en rigtig god debut på Klampenborgs græs.

Tredjepladsen gik til Ancient Egypt, der henviste Fox og Bologne til de sidste pladser i præmierækken.

Ligesom i Grundlovsløb var der 25.000 kroner i førstepræmie, og Fantastic Light-sønnen Perfectionist beviste at han kan løbe op til sit handicap og muligvis også endnu mere. Under alle omstændigheder er han fortsat en spændende hest at følge.


Hattrick af Bowland Boy

Jørgen Tølbøll-trænede Bowland Boy leverede et vaskeægte hattrick, da han under Le Tølbøll vandt sin tredje sejr i træk ud af lige så mange starter i 2008. Året er dermed startet forrygende for den 5-årige Diktat-søn, der ikke besøgte vindercirkelen i 11 starter i fjor, men virker helt som forvandlet i år.


Cavewarrior fortsætter

Lennart Reuterskiöld-trænede Cavewarrior vandt helt overlegent på Göteborg i søndags, og allerede fire dage senere var han atter i ilden. Taktikken var nøjagtig den samme som ved hestens to tidligere sejre i år – direkte til front og et højt tempo hele vejen.

Heller ikke denne gang var nogen af konkurrenterne i stand til at fange Cavewarrior, der med lærling Josefine Linö på ryggen sejrede ganske ubesværet med tre længder foran Nightingale/Kim Andersen og Liger/Martin Rodriguez.


Maidensejre til Dilligaf og Rinaldo

To heste der længe har banket på til at få aflagt maidentitlen fik endelig hul på bylden på Danmarks nationaldag. Først kunne Brian Wilson-trænede Dilligaf sejre helt efter behag under Martin Rodriguez, og senere på dagen var det Bodil Hallencreutz-trænede Rinaldos tur. Rinaldo måtte dog kæmpe en del hårdere for at kunne besejre Batistuta/Nicholas Cordrey i en tæt opløbsstrid.

Ligesom Dilligaf blev Rinaldo redet til sejr af lærling Martin Rodriguez, der endnu engang kunne rejse fra Klampenborg med to sejre i bagagen, og det unge stortalent fik dermed yderligere udbygget sin føring i kampen om jockeychampionatet, hvor han med sine 12 sejre har vundet dobbelt så mange gange som sin nærmeste konkurrent Jacob Johansen.

En anden lærling der sover godt i nat er Hanne Bechmanns Maria Ljungberg, der indledte Grundlovsdag med at vinde Lærlinge/Amatør Handicap på ryggen af 4-årige Bedandbeauty, der efter hård kamp slog Bossa Nova/Patrick Wilson og Falicia/Line Juhl Nielsen. Det var Maria Ljungbergs første sejr som lærling.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top