fbpx

Dina Danekilde Double i Århus

En velridende Dina Danekilde var i hopla denne fredag aften, hvor Jydsk Væddeløbsbane havde tre galopløb på programmet. Trods megen regn først på ugen, forblev det tørvejr på selve løbsdagen og løbene blev afviklet på en rigtig god bane.


– Af Henrik Brendholdt

I aftenens første opgør på turfen var det heste som Megachief og Mariposa der på forhand var spillernes favorit. Det var Lena Natt Och Dag-trænede Lot To Win dog ligeglad med. Efter et løb bag de førende skød den frem midt i opløbet godt styret af Dina Danekilde og kunne tage en højst overrakende sejr til 18 gange pengene. Favoritten Megachief tog sin tredje andenplads i træk og leverede endnu engang en flot præstation, mens længe førende No Risk bekræftede sin gode udvikling ved at tage tredjepladsen i tæt kamp med flere heste. Næstfavoritten Mariposa skuffede fælt. Fik dog et hårdt løb i sporene og fandt vel de 2000 meter lige i overkanten.

Dina Danekilde var ikke færdig med at overraske denne aften. Mette Fruergaard-trænede Arajambo har ikke gjort mange glade i år. Sædvanen tro tog hesten spids over de 1550 meter. Dina Danekilde fik lagt den rette pace og samtidig bekom det bløde baneunderlag hesten så godt at den kunne føre fra start til mål. Favoritten Desdemona fik serveret et perfekt løb af jockey Sara Slot i ryg på Arajambo og lignede en trussel ind på lige bane. Arajambo kæmpede dog som en løve og sejrede til slut med en længde før Desdemona, mens Crostini snuppede tredjepladsen i tæt kamp med en godt afsluttende Campaigner, der skal lures i næste start.

Tilskuerne blev vidne til et rigtig seværdigt opgør i dagens sidste galopløb, hvor klasse 3 hestene var ude over de 1550 meter. Allerede fra start lå 5-6 heste side om side i spidskampen. Her kom Turbo Man og Marc Stott frem ved rails og tog teten, med Red Passion og Dina Danekilde udvendig for sig.

Med 600-700 meter tilbage kom der 4-5 heste i angreb og rundt opløbssvinget lå feltet samlet indenfor få længder. Turbo Man fik ikke megen ro foran og faldt fra ind på lige bane. Her kom Johnny Reimer trænede Fantastic Night frem indvendig for Nicolai Stott og gik fra til en sikker sejr. Baggins sluttede også godt af for Lennart Hammer til andenpladsen foran Nardello, mens Turbo Man holdt hjem til fjerdepladsen. Her måtte Dina Danekilde nøjes med en sjetteplads med Red Passion, som endnu engang meldte pas de sidste 200 meter. Ejeren af Fantastic Night, Niels Wortmann Christensen fik hermed sin anden sejr indenfor tre starter med sin nye hest, som på anbefaling af Johnny Reimer blev købt først på sommeren. Et rigtig godt køb har det vist sig.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top