fbpx

Dettori-Double i Breeders’ Cup

Frankie Dettori havde en stor lørdag på Churchill Downs i Kentucky, hvor italieneren sejrede i to af aftenens otte Gruppe-1-opgør.Dettori var på ryggen af Lord Derbys globetrotter Ouija Board, der for anden gang i karrieren strøg til tops i Breeders’ Cup Filly &Mare Turf (Gr.1) over 2200 meter.

Ouija Board fik dermed atter engang slået fast, at hun er én af verdens så absolut bedste hoppe over mellemdistancerne, og samtidig fik hun revanche for sidste års nederlag i opgøret, hvor hun var anden bag Intercontinental.

Frankie Dettori fulgte sidenhen op med sejr i Breeders’ Cup Turf (Gr.1) i bøjlerne på Brian Meehan-trænede Red Rocks, der sikkert holdt den tidligere Turf-vinder Better Talk Now bag sig.

Løbets skuffelse var sidste års Prix de l’Arc-vinder Hurricane Run, der sluttede uplaceret efter et uheldigt løb hvor hans aktion blev afbrudt flere gange.Sydamerikansk hest vandt the Classic

Breeders’ Cup Classic (Gr.1) gik til den sydamerikanske champion Invasor, der med legende lethed strøg forbi storfavoritten Bernardini i løbets afgørende fase. Invasor, der havde vundet sine tre tidligere starter i Nordamerika, blev den første sydamerikanske vinder af the Classic nogensinde.

Som så ofte før skuffede de europæiske heste i dirt-opgøret – George Washington blev indblandet i en vaskeægte sandwich kort inde i opløbet, men han var heller aldrig godt nok gående til at kunne få med udfaldet at gøre, og han sluttede uden for pengene på sjettepladsen. David Junior sluttede sidst i det 13 heste store felt.Miesque’s Approval chokerede

Breeders’ Cup Mile (Gr.1) fik en chok-sejr i form af amerikanske Miesque’s Approval, der for blot et år siden løb i de høje claiming-klasser, men virkelig har gennemgået en forrygende udvikling i en alder af syv år. Miesque’s Son-hingsten lå næstsidst det meste af vejen, men han skar høj fart rundt opløbssvinget og kunne let trække fra de øvrige over de sidste 200 meter til en overlegen sejr for jockey Eddie Castro.


Fire dirt-vindere fra spor 1

Der var noget magisk over spor 1 på Churchill Downs denne lørdag. Således blev de fire første dirt-opgør vundet af heste der sprang af fra dette spor.

Det startede med den 2-årige hoppe Dreaming Of Anna som vandt Breeders’ Cup Juvenile Fillies. Derefter fulgte jævnaldrene Street Sense op i Breeders’ Cup Juvenile, og siden slog Thor’s Echo til i Breeders’ Cup Sprint, og “lucky number one” sluttede med Round Ponds triumf i Breeders’ Cup Distaff.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top