fbpx

Derbyvinders femte hoppeføl på stribe

Hos det fynske opdrætterpar Nina Falck og Gert Larsen er den danske Derbyvinder, Tigress Eleven, nedkommet med sit femte hoppeføl på stribe. En datter af Mill Reef Stakes (Gr.2)-vinderen Moohaajim.


Hoppeføl født 8. maj 2021 v. Moohaajim – Tigress Eleven / Academy Award. Foto: Stald Jupiter.

Tigress Eleven (Academy Award) vandt i Hanne Bechmanns træning Dansk Derby i 2011 – et år hvor hun ligeledes var anden i Dansk Oaks og Sceptre Stakes, tredje i Svenskt Oaks og fjerde i Breeders’ Prize Classic.

Hun opnåede efter Derbysejren på Klampenborg et handicap på 81.

I stutteriet indledte Tigress Eleven avlskarrieren med at fole tre hingste på stribe – den første var den tredobbelte vinder Sun Of A Gun (Mingun) – men siden 2017 har hun udelukkende produceret hopper.

Hun er mor til 4-årige Tiger’s Carlras (Juniper Tree), der vandt sin sæsondebut i fjor og har været placeret fire gange.

Tigress Eleven ved sejren i Dansk Derby 2011 foran Alvin og Cantenac. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp.

Hoppens klassiske håb i denne sæson er Multibox Carlras (Sir Percy), der er starterklæret over 1800 meter i Klampenborg på lørdag, og hendes 2-årige afkom er døbt Sunshine Carlras (Wilshire Boulevard).

Både Tiger’s Carlras, Multibox Carlras og Sunshine Carlras ejes af Stald Ras og trænes af Rikke Bonde.

I fjor folede Tigress Eleven en hoppe efter Juniper Tree (Galileo) hos Nina Falck og Gert Larsen, som også havde Derbyvinderens mor, den skandinaviske championhoppe Kutbeya (Diesis), stående på stutteriet i slutningen af 00’erne.

Hér blev Kutbeya mor til vinderne Khan (Binary File) og Carl Ras Dana Lim (Sabiango).

Moohaajim ved sejren i Mill Reef Stakes (Gr.2) på Newbury. Foto: George Shelton / racingfotos.com
Moohaajim ved sejren i Mill Reef Stakes (Gr.2) på Newbury. Foto: George Shelton / racingfotos.com.

Tigress Elevens femte hoppeføl på stribe, som kom til verden den 8. maj, tilhører anden skandinaviske årgang efter Stutteri Hjortebos avlshingst Moohaajim (Cape Cross).

Moohaajim vandt som 2-årig Gruppe-2-opgøret Mill Reef Stakes på Newbury og var derefter anden i Newmarkets Middle Park Stakes (Gr.1) bag Reckless Abandon.

Hingsten indledte sin avlskarriere på Rathbarry Stud i Irland og havde sin første årgang på banerne i 2018. Han havde blot 14 startende afkom i sin første årgang i 2018 og opnåede seks individuelle vindere af 10 løb.

Én af disse er nu 5-årige Moojim, der også er Moohaajims hidtil eneste startende afkom i Skandinavien.

Moojim har i 2021 vundet tre gange og været placeret anden i sine fire starter, og han vandt så sent som i søndags i Göteborg.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen