fbpx

Derby-2’eren Amusement er død

Nina Falck og Gert Larsen har måtte sige farvel til fremragende Amusement, der stod opstaldet på stutteriet hvor hun selv kom til verden for snart 18 år siden. Final Appearance-datteren var en af sin årgangs bedste væddeløbere og sidenhen blev hun mor til bl.a. Breeders’ Trophy Stayer-vinderen Stradivarius.


Amusement/Kim Andersen. Foto: Burt Seeger.
Amusement/Kim Andersen. Foto: Burt Seeger.

Amusement var ud af Avlsløbsvinderen Miss Fyns Tivoli (Saville Row), som blev en vigtig stamhoppe for sine fynske forbindelser.

Udover Amusement producerede Miss Fyns Tivoli nemlig også Kriteriums-vinderen Airboss, Sceptre Stakes-vinderen og Derby-2’eren Athene samt tre øvrige vindere.

Ligesom sin helsøster Athene blev Amusement anden i Dansk Derby.

Det var i 2000 bag Vetrotex og efter en mindeværdig opvisning i Derby Trial Stakes, hvor hun i hænderne på Kim Andersen vandt med mere end 20 længder.

I starten efter Dansk Derby var Amusement ligeledes anden i Svenskt Oaks bag norske Ess Express, hvorefter hun kom hjem med en skade efter Svenskt Derby og måtte afslutte løbskarrieren efter blot syv starter.

Stradivarius og Nicolaj Stott vinder Krafft Hösthandicap. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Stradivarius og Nicolaj Stott vinder Krafft Hösthandicap. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I første omgang gik Amusement i avlen på Stall Lambada i Skåne, hvor hun nåede at blive mor til vinderne Procol Harum og Roxby Island.

Da Sten Thynell afviklede sin stutterivirksomhed købte Nina Falck og Gert Larsen hende tilbage til Fyn og satte hende i fol ved den på Stutteri Laser-opstaldede Scandinavian Open (Gr.3)-vinder Chinese Mandarin.

Resultatet heraf blev Stradivarius, der som 3-årig stillede til start som ubesejret i Dansk Derby, men ligesom sin mor og moster måtte se en enkelt anden hest være bedst på dagen. I dette tilfælde Niels Petersens Davicii.

Stradivarius fulgte op med endnu en andenplads i Dansk St. Leger bag Inaya og en tredjeplads i Svenskt St. Leger bag Eye In The Sky og Matauri.

2015 blev et nyt stort år for Stradivarius, som bl.a. vandt Breeders’ Trophy Stayer på Täby og Krafft Hösthandicap i Göteborg. Han stoppede sæsonen efter sidstnævnte triumf med et handicap på 88.


Amusement med sit hoppeføl fra 2015, Appel Au Maitre-datteren Gaia.
Amusement med sit hoppeføl fra 2015, Appel Au Maitre-datteren Gaia.

I 2016 ser en ny 2-årig ud af Amusement væddeløbsbanerne for første gang. Binary File-sønnen Amuse Me, der blev købt på Scandinavian Open Yearling Sale af Beatrice Marsing og nu er gået i træning hos Søren Jensen.

Amuse Me får dermed samme træningskvarter som både Amusement, Athene, Airboss og Stradivarius.

Amusement fik sit sidste føl i 2015 – Appel Au Maitre-datteren Gaia, der kom til verden den 15. april. Det var meningen, at hoppen skulle have været bedækket for sidste gang i 2016 med den franske Derbyvinder Reliable Man.

Amusement døde efter et kolikanfald.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen