fbpx

Danske tophopper forbliver i træning

Efter en række år hvor de dansktrænede hopper som helhed har halset et stykke efter de svenske og norske, fik den danske spindeside markeret sig flot i 2005 – navnlig med La Petite Chinoises triumf i Erik O Steens Memorial (L) på Øvrevoll og Danish Shoppings flotte sejrsrække i Klampenborg og gode præstationer i de store skandinaviske hoppeløb omkring milen.


Selv om 2005 blev sidste sæson for hopper som Eyeq, Primo Girl og Lady Clementine, står Danmark stærkt rustet til de spændende “hoppe-opgør” i Skandinavien i år. La Petite Chinoise fortsætter i træning hos Lars Kelp, Danish Shopping hos Bent Olsen. Sceptre Stakes-vinderen Athene har gennemgået en vellykket operation og får et år mere i træning hos Søren Jensen, der også har en aspirant til hoppeeliten i nu 4-årige Blue Mary.

Hanne Bechmann glæder sig også til at følge Shangri La ind i 4-årssæsonen med et handicap på 84, mens Ken Stott på Fyn fortsat har en del tilgode med talentfulde Lumen, der i fjor slog den senere St. Leger-vinder Seeland Empire i sin debut og siden var tredje bag Shangri La i Dansk Oaks efter en uheldig rejse rundt opløbssvinget. Det bliver uden tvivl en hård kamp for “overlevelse” på den skandinaviske hoppe-scene i 2006 med topheste som Funny Legend, Halfsong og Novasky blandt konkurrenterne, men de danske trænere står godt rustet i år og bør helt sikkert tage chancen i de store hoppeløb på de skandinaviske baner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top