fbpx

Classical World slog Carpe Diem i Svein Tuftes Mindeløb

På trods af at det ikke var et klassisk løb, stod Svein Tuftes Mindeløb over 2200 meter absolut ikke sportsligt i skyggen af de to Guineas-løb i Klampenborg, og opgøret fik en forrygende afslutning med Classical World som vinder.


Svein Tuftes Mindeløb havde et fantastisk line-up fra den klassiske årgang, og der var bl.a. gensyn med vinterens Derbyfavorit Carpe Diem, øjeblikkets højest rankede Derbyaspirant Itsagroom, og så naturligvis den varme Jyllandsløbskandidat Classical World fra Torben Christensens træningskvarter i Århus.

Og det blev en stor dag for Århus-trænerne! Efter Birgitte Nielsen kort forinden havde modtaget Sydney i vindercirkelen efter sejren i Dansk 1000 Guineas, var det Torben Christensens tur til at tage imod Classical World og Ann-Charlotte K. Nielsen, der i en flot og medrivende opløbskamp formåede at afvise de stærke angreb fra både Carpe Diem og Itsagroom, hvorefter der var seks længder ned til Superman på fjerdepladsen.

Løbet blev dermed præcis til den sportslige oplevelse man på forhånd havde håbet på, og Classical World styrkede uden tvivl sit kandidatur til Jyllandsløbet, hvor det mere og mere ligner en duel mellem ham og Bent Olsen-trænede Dan Tucket.

De to heste mødte hinanden i deres sæsondebut tilbage i april måned, hvor Classical World med vægtmæssig fordel formåede at besejre Dan Tucket. Sidstnævnte har siden været knusende overlegen i 2000 Guineas Trial, og efter Classical Worlds sejr i Svein Tuftes Mindeløb er der ikke længere den mindste tvivl om at disse to heste får et par helt store hovedroller i Provinsens største væddeløb lørdag den 7. juni.


Halv sejr til Carpe Diem

“Tænk at man kan være så glad for at blive nummer to”, var Klampenborg HesteEjerForenings formand Tom Larsens umiddelbare reaktion oven på Carpe Diems andenplads bag Classical World.

Men der er også noget om snakken, for godt nok formåede Richard Of York-sønnen ikke at vinde direkte i sin sæsondebut, men præstationen var bestemt nok til at han befæster sin position som den absolutte danske Derbyfavorit. Carpe Diem startede nemlig for første gang siden første halvdel af november i fjor, han mødte stærke heste med solid vinderform og måtte samtidig give vægt til samtlige konkurrenter.

Lennart Reuterskiöld Jr’s nye lejer var slået med en længde af Classical World som han gav to kilo, og han var desuden en længde foran Itsagroom som han ligeledes skulle give to kilo.

Itsagroom stod inden starten to kilo højere end Carpe Diem og havde dertil fordel af løb i kroppen, og selv om det drejede sig om Itsabrahma-sønnens første start på Klampenborg så det ganske enkelt bare ud som om at Carpe Diem var den bedste af de to.

Med kun lidt over en måned tilbage til Dexia Dansk Derby fik Carpe Diem for alvor styrket sit kandidatur til sejren, og hans næste og eneste start inden Derbyet finder efter al sandsynlighed sted i Derby Trial Stakes den 14. juni.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top