fbpx

Chris McCarrons jockeyskole åbner 11. september

Den amerikanske Hall of Fame-jockey Chris McCarron vil indvie sin jockeyskole, the North American Racing Academy, den 11. september i år. Uddannelsen vil vare to år og i denne periode vil 16 nye jockeys se dagens lys i Kentucky Horse Park. Deltagerne i jockeyskolen vil ikke kun komme til at arbejde med heste, men ligeledes med fodring og fitness, kommunikation og personlig økonomi.


Især mener Chris McCarron at kommunikationsdelen er meget vigtig. “Jockeyens evne til at kommunikere med en ejer eller træner er skæbnesvanger. Jeg tror fuldt og fast på at det er det vigtigste punkt på vejen til at blive en succesrig rytter”, fortæller Chris McCarron til Thoroughly Times Today.

Prisen for at deltage i jockeyskolen vil være 15.000 US$, men der er dog gode muligheder for økonomisk hjælp flere steder fra, og “elever” der klarer sig særskilt godt vil få særskilte chancer hos en række amerikanske top-trænere. Rytternes forsikring dækkes af the Kentucky Community and Technical College System, der i forvejen forsikrer unge der uddanner sig som mekanikere og arbejder i kulminer. Eleverne skal være fyldt 18 år og have en studenter-eksamen bag sig.

Det forventes at unge mennesker fra hele verden vil søge ind på Chris McCarrons jockeyskole, og umiddelbart mener den tidligere Santa Anita-boss at udenlandske ryttere har en fordel i forhold til de amerikanske ryttere, idet der allerede i disse lande eksisterer jockeyskoler, mens amerikanerne hidtil kun har haft mulighed for at lære jockeyfaget ved at ride løb.

North American Racing Academy vil også koncentrere sig om at lære jockeyerne at kommunikere med medierne og dermed forsøge at genskabe en forlængst tabt stjernestatus i sportsverdenen.

“Industrien har totalt droppet idéen om at skabe stjerner. I Australien, Japan og flere europæiske lande er jockeyerne store stjerner. Men i USA kan Laffit Pincay gå ned ad gaden uden at nogen vil genkende ham. Nu vil vi igen skabe stjerner indenfor galopsporten”, slutter Chris McCarron.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top