fbpx

Chaves til Australien – men vil genforenes med Duca Di Como

Elione Chaves er i forvejen vidt berejst, og den kommende vinter byder på et nyt verdenshjørne på cv’et. “Jeg har netop fået et tre-måneders arbejdsvisum til Australien”, fortæller Chaves fra sit hjemland Brasilien, hvor han med sønnen Gabriel holder en velfortjent familieferie.


Elione Chaves på ryggen af She Is On Fire i Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

At det netop bliver i Australien, at Chaves denne vinter skal vise sin kunnen, kan brasilianeren takke norske Anna Jordsjø for.

“Anna er født og opvokset i Norge, men lever nu som jockey i Australien og har skabt sig et stort netværk. Da Anna i sommer var hjemme i Norge faldt vi i snak omkring muligheden for at ride i Australien vinteren over, og hun hjalp mig både med at søge arbejdsvisum og nye kontakter på Guldkysten”, beretter Chaves og fortsætter:

“Da tanken om at overvintre i Australien begyndte at nedfælde sig, tog jeg kontakt til den tidligere dobbelte Melbourne Cup-vindende jockey Corey Brown, som jeg red sammen med under mit ophold i Singapore for nogle år siden. Corey satte mig i forbindelse med træner Adam Campton, som tilbød mig et job i Gold Coast-stalden”.


Elione Chaves på ryggen af Match Maker. Foto: Burt Seeger.

Elione Chaves har netop modtaget nyheden om, at det australske visum er landet i Sverige, men ferien i Brasilien fortsætter dog lidt endnu.

“Jeg er her med min søn Gabriel og nyder familietid sammen med min mor. Men jeg bliver ikke længe i Sverige efter hjemrejsen, for det eneste jeg mangler er at få stemplet passet, så jeg regner med at være på vej til Queensland i løbet af den første uge af december”.

I første omgang lyder opholdet altså på tre måneder, det vil sige til slutningen af februar eller begyndelsen af marts, men Chaves udelukker ikke, at opholdet kan forlænges.


Duca Di Como og Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Nu må vi se hvordan det hele bliver, men hvis jeg trives derude kan det jo være jeg bliver lidt længere. Det er dog helt klart planen, at jeg vender tilbage til Skandinavien til hovedsæsonens begyndelse. Jeg vil jo vinde Pramms Memorial igen med Duca Di Como“, griner han.

“Hånden på hjertet, så er han den bedste hest jeg nogensinde har siddet på, og jeg glæder mig til endnu en sæson i makkerskab med ham. Jeg er utrolig glad for den store opbakning jeg fik – særligt fra Cathrine Erichsen, Francisco Castro og Bent Olsen – efter hjemkomsten fra USA i sommer, og planen er også at fortsætte som freelance i 2023”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top