fbpx

Champions skal krones på Cup-dagen

Søndag eftermiddag er Bro Park vært for Stockholm Cup-dagen, hvor navne som Duca Di Como, Thunderey, Square De Luyne, Suspicious Mind og Silent Night er blandt de navne der kan blive kronet som årets champions.


Square De Luynes ved sidste års sejr i Stockholm Cup International (Gr.3). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Stockholm Cup International (Gr.3) over 2400 meter tilbyder en førstepræmie på 900.000 svenske kronor.

Desværre er der i år ikke international deltagelse i opgøret, der får ni deltagere til start – heriblandt sidste års overlegne vinder, Niels Petersen-trænede Square De Luynes (Manduro).

Cup-dagen tegner i det hele taget til at blive en stor dag for Norge, som i de 2-åriges Svealandlöpning repræsenteres af Wido Neuroths ubesejrede 2-årshoppe Thunderey (Night Of Thunder), der hidtil har bragt minderne tilbage til samme træners eminente Pretty Girl (Polish Precedent).

Da Thunderey den 30. august vandt Amacitalöpning, ledte det tankerne 20 år tilbage til Pretty Girl. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Det er i øvrigt præcis 20 år siden, at Pretty Girl netop vandt Svealandlöpning foran den senere topsprinter King Quantas (Danehill), hvorefter der var ni længders afstand til resten.

Wido Neuroth er i Svealandlöpning også repræsenteret af No Lie (Camelot), og endvidere i Stockholm Cup (Gr.3) med Pas De Secrets (High Chaparral), i Lanwades Stud Stakes (L) med Nouvelle Lune (Sea The Moon), og i Bro Park Sprint Championship (L) med duoen Dardenne (Footstepsinthesand) og Brian Ryan (Finjaan).

Duca Di Como og Elione Chaves triumferer i Pramms Memorial (L). Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Det ser også godt ud for Norge i Nickes Minneslöpning (L) over 1600 meter dirt, hvor Cathrine Erichsen-trænede Duca Di Como (Clodovil) møder seks konkurrenter og bliver storfavorit til førstepræmiens 400.000 svenske kronor.


Selv om der mangler international deltagelse i Stockholm Cup International (Gr.3), skorter det ikke på udenlandske navne i flere af Cup-dagens rammeopgør.

Disse navne skal der derfor holdes et godt øje med:

HM Drottningens Pris
Apoleon (GER), Anna Schleusner-Fruhriep / Niklas Lovén

HM Konungens Pris
Wutzelmann (GER), Anna Schleusner-Fruhriep / Niklas Lovén

Nickes Minneslöpning (L)
Love Your Work (IRE), Tom Fitzgerald / Hollie Doyle

Bro Park Sprint Championship (L)
Zerostress (GER), Andreas Wöhler / Eddie Pedroza
Maystar (IRE), Archie Watson / Hollie Doyle

Lanwades Stud Stakes (L)
Ikigai (GB), Ilka Gansera-Leveque / Hollie Doyle
Hateya (IRE), Jim Boyle / Pat Cosgrave


Program: Bro Park, søndag 20. september – første start kl. 13:10

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder