fbpx

Buick bedst i verdens rigeste væddeløb

William Buick er 27 år, søn af danske Maria og engelske Walter, opvokset i Norge og i dag ét af verdens ypperste jockeynavne. Nå ja, og små fem millioner kroner rigere end i går.Lørdag aften red han Sheikh Hamdan bin Mohammed al Maktoums 8-årige vallak Prince Bishop til sejr i Dubai World Cup (Gr.1), verdens rigeste væddeløb med sin samlede præmiesum på 10.000.000 US$ med 60% til vinderen.

Irskfødte Prince Bishop havde forud for lørdagens World Cup-start vundet 10 af sine 27 karrierestarter. En karriere der begyndte i maj 2010. Han vandt for første gang i juli samme år og formåede at tage fire sejre på stribe, heriblandt en triumf i Prix du Conseil de Paris (Gr.2) foran den senere verdensstjerne Cirrus Des Aigles.

Prince Bishop må siges at være lidt af en “veteran” når det gælder World Cup-dagen. Han startede for første gang i Dubai World Cup (Gr.1) i 2011 med en 10. plads bag Victoire Pisa. Året efter var han syvende bag Monterosso, og i 2013 blev han i stedet for World Cup’en forsøgt i det 400 meter længere Dubai Sheema Classic (Gr.1) på græs, hvor han blev næstsidst bag St Nicholas Abbey.

I 2014 var han tilbage i World Cup’en med en niendeplads bag African Story, så det var ikke en hest med verdens bedste statistik, som William Buick i dag cantrede til start på ryggen af.

I sin optakt til World Cup’en havde Prince Bishop store problemer med at følge med feltet, men efter en fantomafslutning opnåede han alligevel en andenplads bag sidste års World Cup-vinder, African Story. Ingen af disse heste var dog spået vinderchance i år med deltagelsen af amerikanske topnavne som California Chrome og Lea.

African Story kunne heller ikke levere, men det kunne Prince Bishop.

William Buick var allerede meget tidligt i opgøret ridende for bare at kunne hænge på feltet, og rundt det første sving var Dubawi-sønnen distanceret i forhold til de øvrige.

Da hesten efterhånden fandt sit tråd på bagsiden, accellerede han udvendigt på resten af feltet og havde ved indgangen til opløbet arbejdet sig helt frem til de forreste.

Herfra strøg William Buick af sted fra sine kollegaer Victor Espinoza på California Chrome og Joel Rosario på Lea, og sejren var på intet tidspunkt til at tage fejl af.

Det var karrierens største sejr for Buick, som i år kommer til at ride fast i Sheikh Mohammeds kongeblå Godolphin-farver.

I dag var det ikke Godolphins farver der var først over stregen i Dubai World Cup (Gr.1), men Sheikh Mohammed kunne alligevel være jublende lykkelig, idet sejren tilfaldt sønnen Hamdan, for hvem dette var den første sejr i ørken-begivenheden.


Herunder kan du gense William Buicks bedrift med at ride Prince Bishop fra sidst til først i World Cup’en.

Alle øvrige resultater og repriser kan ses ved at klikke her.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top