fbpx

Bud sikrede klassisk triumf til Long og Buck

Næstfavoritten Bud trak søndag det længste strå i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas. Under Jacob Johansen sejrede Moohaajim-sønnen efter kamp med en halv længde foran Lucien og favoritten King Ferdinand. Bud er både ejet og opdrættet af norske Morten Buck.Da 2000 Guineas-feltet ramte opløbsstrækningen så det ud til, at York Stutteris Hurricane Red på trods af meget sparsomme chancer skulle få en klassisk vinder med sin første årgang.

Bettina Andersen-trænede Lucien og Nicolaj Stott havde styret begivenhedernes gang fra start og kom ind på den lige strækning med masser af kræfter sparet.

Bagved kæmpede King Ferdinand (Elusive City) for at få fat sammen med Longchamp (Evasive) og One More Time (Giant Sandman), men det var til slut udvendigt angribende Bud, som havde størst overskud og han kunne over de sidste 75 meter nedkæmpe Lucien med en halv længde.

Og dermed blev det i stedet Stutteri Hjortebos Moohaajim (Cape Cross) der kunne fejre sin første klassiske triumf med sin første skandinaviske årgang.

Bud og Jacob Jacob Johansen nedkæmper længe førende Lucien i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas. Foto: Burt Seeger.

Jessica Long-trænede Bud startede for blot tredje gang i karrieren. Efter en andenplads i debuten over 1200 meter på Jägersro bag Bent Olsens King Of (Footstepsinthesand) vandt Bud senest med kort hoved foran Bull’s Eye (Pistachio) over Guineas-distancen den 6. maj, og denne gang var han bare endnu bedre.

Lucien var lige så tapper på andenpladsen, lidt over en længde foran King Ferdinand, hvorefter Longchamp og Klarvaken (Appel Au Maitre) hentede de sidste præmier foran Alakay (Wilshire Boulevard), Bull’s Eye og One More Time.

Bud og Jacob Jacob Johansen nedkæmper længe førende Lucien i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas. Foto: Burt Seeger.

Bud er både ejet og opdrættet af norske Morten Buck, som overtog 2000 Guineas-vinderens mor Celeste (Muhtathir) fra Stall Perlen, efter at ægteparret Jordanger havde forsøgt sig med hende på den internationale avlsscene.

Celeste er selv helsøster til Man O’War Stakes (G1)- og den dobbelte Hong Kong Vase (Gr.1)-vinder Doctor Dino, som senere er blevet far til bl.a. Gruppe-3-vinderne Golden Legend og Villa Rosa, og som i dag står opstaldet til en bedækningstakst på 20,000 euro på Haras du Mesnil i Frankrig.

Celeste er desuden halvsøster til den japanske Listed-vinder Bande (Authorized), der ligeledes er avlshingst i Frankrig.

Bud og Jacob Jacob Johansen. Foto: Burt Seeger.

Bud har således ikke talentet for fremmede, og han har endvidere masser af stayerblod i generne, hvilket naturligvis gør ham endnu mere interessant i Derbysammenhæng.

Den fukse vallak blev hævet til et handicap på 81 efter 2000 Guineas-triumfen, og han tilslutter sig dermed et ret stærkt 3-årshold hos Jessica og Padraig Long, som lige nu anføres af Chess Racings Voterfavorit Ayani (Starspangledbanner).

Bud fik også afrundet en stor uge for faderen Moohaajim, som i onsdags havde to vindere i Let’s Go Crazy og Dharwin og endnu en i torsdags med Sid Game i Forsommerløp for 3-åringer på Øvrevoll.

Bud og Jacob Jacob Johansen modtages af ejer/opdrætter Morten Buck og familien Long efter triumfen i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas. Foto: Burt Seeger.

Ejer og opdrætter Morten Buck får sammen med Jessica og Padraig Long overrakt ærespræmie af Yvonne og Flemming Salomonsen efter Buds sejr i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas. Foto: Burt Seeger.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top