fbpx

Bent Olsen: “Trym er mit store Derbyhåb”

Bent Olsen var i fjor ikke langt bag den regerende champion Søren Jensen i Klampenborgs trænerchampionat, og Olsen-stalden bliver fortsat stærkere for hvert eneste år. Olsen står usædvanligt godt rustet på alle områder, og med 36 heste i træning inden sæsonstarten kan vejen være banet for trænerens første Klampenborg-championat.


11 2-årige.

Den yngste årgang er repræsenteret med 11 heste, og herunder beskriver Bent Olsen hver enkelt.

BLACK IS BLACK (GB), 2-årig brun hingst v. Diktat – Atlantique v. Alzao. Ejer: Stall Lambada.
“En vidunderlig, lækker hest som jeg har store forventninger til, og han ser allerede meget færdigudviklet ud. Han blev købt i Frankrig på åringsauktion i Deauville i fjor, og er meldt i de store løb han er berettiget til at deltage i på de Skandinaviske baner”.

LAGUNILLA (SWE), 2-årig sort hoppe v. Lend A Hand – Parted v. Great Commotion. Ejer: Stall Lambada.
“Hun kan godt ligne en tidlig type – er svenskfødt så vi går først og fremmest efter en bonus i Sverige”.

LETHE (IRE), 2-årig brun hoppe v. Kalanisi – Leonara v. Surumu. Ejer: Stall Lambada.
“En virkelig lækker hest, købt på samme auktion som Black Is Black. Det bliver en stor hest som må være et emne til Oaks næste år. Jeg tror hun kommer til at vinde løb i år, men det bliver først i 2007 at hun rigtig kommer til sin ret”.

TEMPI (DEN), 2-årig brun hoppe v. Final Appearance – Miss Et Toi v. Richard Of York. Ejer: Stall Lambada.
“En spændende hoppe med en klassisk vindende mor – et sjovt kryds med Final Appearance og Richard Of York. Matches imod de store 2-årsløb i både Klampenborg og Provinsen”.

CHAPEL HILL (SWE), 2-årig brun hoppe v. Elmaamul – Miss Whittingham v. Fayruz. Ejer: Stall Lambada.
“En meget hurtig type, hvilket afstamningen også indikerer. En smart og tæt hest, der bliver tidligt klar og hun satses imod Provinsserien”.

ZLATANO (SWE), 2-årig fuks vallak v. Tertullian – Aventurine v. Pursuit Of Love. Ejer: Stall Lambada/Stall Gransäter.
“En færdig type at se på. Moderen er vinder i Frankrig og faderen har gjort det godt i Tyskland, så han burde kunne nå langt blandt de svenskfødte”.

ACTION TIME (SWE), 2-årig fuks hingst v. Red Rainbow – Miss Bordeaux v. Try My Best. Ejer: Karen Madsen.
“Er købt på Lambada Sales til en ny hesteejer i stalden. Jeg håber hun får glæde af ham, men han er en stor hest og ikke meldt i så meget som 2-årig, så han får i første omgang lov at vokse sig til”.

KRONHJORT (DEN), 2-årig brun hingst v. Cajun Cadet – Stolga v. Baillamont. Ejer: Lone Kaj-Nielsen.
“Helbror til Raadyr ud af en super god familie. Afstamningen forpligter, og han har høj kapacitet. Klog hest der træner godt og går imod de store løb i Klampenborg”.

DA VINCI (DEN), 2-årig fuks vallak v. Itsabrahma – Il-X v. Fanaan. Ejer: Bent Olsen.
“Helbror til Friends Forever og Mamazita, og halvbror til Norwegian Sun. Træner godt allerede, men han bliver en stor hest der skal have tiden med sig. Er meldt i alle store 2-årsløb og er til salg”.

LADYLINE (DEN), 2-årig fuks hoppe v. Kateb – Lady Fonteyn v. Bal Du Seigneur. Ejer: Stald Golden Horseshoe.
“Var en tough dame at ride til, men siden hun har fundet melodien er det gået stærkt fremad og hun arbejder utrolig godt. Er en helt anden type end storebroderen Exline som jeg havde i træning sidste år. Virker speedy og er meldt i samtlige store 2-årsløb”.

JAYJAY (DEN), 2-årig brun hingst v. Inchrory – Jaybird v. Common Grounds. Ejer: Stall SweDanes/Bent Olsen.
“Smart men sen hest, der trænger til lidt udvikling. Jeg havde selv moderen i træning”.


12 klassiske håb

Stalden står med 12 klassiske kandidater, heraf er de fire importeret på sidste efterårs europæiske auktioner.

JOSEY WALES (DEN), 3-årig fuks hingst v. Compton Admiral – Grand Cru v. Starry Night. Ejer: Aktieselskabet Knud Hjorth.
“Kom sent i træning, men har arbejdet hele vinteren igennem og bliver klar til en tidlig debut i år. Han er meldt i alle storløb og bliver i første omgang matchet imod Jyllandsløb og Dansk Derby”.

DICKSON (DEN), 3-årig fuks vallak v. Starry Night – Baby Queen v. Baby Turk. Ejer: Stall Lambada.
“En hest der udvikler sig og han har stadig sin første sejr tilgode. Første større opgave bliver Jyllandsløb eller Consolation”.

ROCK OF KILDARE (IRE), 3-årig brun hoppe v. Indian Rocket – Paris Joelle v. Fairy King. Ejer: Stall Lambada.
“Gjorde det vældig stabilt som 2-årig og fik aflagt sin maidentitel på Klampenborg. Hun var allerede en færdig type i fjor og holder høj fart. Hendes første opgave bliver Petit Prix i Århus”.

ABBIELOU (GB), 3-årig fuks hoppe v. Bertolini – Rockstine v. Ballad Rock. Ejer: Stall Lambada.
“En meget speedy hest der har gjort det godt i England og kommer til Skandinavien med et pænt handicap. Har en smule temperament, men får hun styr på dette kan hun nå rigtig langt. Går imod Petit Prix i Århus”.

FAAHEM (GB), 3-årig brun hingst v. Selkirk – Alumisiyah v. Danzig. Ejer: Stall Lambada.
“En pragtfuld hest som blev købt på October Horses in Training Sales i Newmarket. Kommer fra Dermot Welds stald i Irland og var ejet af Sheik Hamdan al Maktoum. Ejerens forhåbninger er at denne hest bliver den “nye” Eltizaam. Er fortsat maiden, har 76 i handicap og går mod Jyllandsløb”.

NORDIQUE LIGHT (FR), 3-årig brun vallak v. Marathon – Beaute Nordique v. Northern Treat. Ejer: Stall Lambada.
“Er fortsat maiden og er en hest der skal ses an. Først og fremmest går vi efter at vinde et løb med ham”.

ROSE OF ALABAMA (DEN), 3-årig brun hoppe v. Compton Admiral – Pink Cadillac v. Celtic Swing. Ejer: Aktieselskabet Knud Hjorth..
“Er ligesom Josey Wales kommet sent i gang, men hun er en kompakt type der træner fint. For hende gælder det de store løb for hopperne med Mowerinaløb og Dansk Oaks som hovedmålene, men hun står også meldt i Dansk Derby”.

TRYM (SWE), 3-årig brun hingst v. Lorofino – Star Speeder v. Nomination. Ejer: Stall Beddinge HB.
“Er mit absolutte Derbyhåb i år. Har både størrelse, udseende og fire gode ben med sig. Vandt Opdrætningsløb i fjor men var derudover ikke meldt i meget, og han måtte give vægt til konkurrenterne i Basnæsløb. Han står med garanti Derby-distancen og bliver en rigtig “dark-horse” i årgangen”.

LOVELINE (DEN), 3-årig brun hoppe v. Primatico – Golden Line v. Gabitat. Ejer: Stall Mara.
“Fik en mindre skade i sin sidste start som 2-årig, hvilket gør at hun får sæsondebut lidt senere i år. Hovedopgaven bliver Dansk Oaks. Har stor kapacitet”.

HE MAGIC (DEN), 3-årig brun vallak v. Final Appearance – Blue Magic v. Diaghlyphard. Ejer: Stald Racing4All.
“Var ikke ikke rigtig sat sammen i fjor, og han løb meget hvalpet og grønt. Fik en smule erfaring og vil være en anden hest så snart han kommer ud over længere distance. Er i nær familie med mange storløbsvindere, heriblandt Funny Legend”.

GREEN CALIBRE (GB), 3-årig brun vallak v. Green Desert – Air Of Distinction v. Danzig. Ejer: Henrik Villadsen.
“En virkelig væddeløber købt på October Horses in Training Sales, og var tidligere trænet af Sir Michael Stoute. Er stadig maiden, men viste et handicap på 80 som 2-årig, så jeg håber ikke forbliver maiden ret længe. Går efter Jyllandsløbet”.

SMART GUY (DEN), 3-årig brun hingst v. Grape Tree Road – Tower Of Menga v. Afleet.
“Absolut en Derby-hest, eneste spørgsmål kan være distancen. Der ligger mange gode opgaver til ham i år, han har udviklet sig fremragende, er usædvanlig smuk og har stor kapacitet. Jeg er lidt i tvivl om hans distanceegenskaber, men Jyllandsløb og Dansk Derby er de første hovedopgaver – og står han ikke distancen bliver det i stedet Petit Prix og Larch”.

LADY CANTANKEROUS (GER), 3-årig brun hoppe v. Xaar – Lanelly v. Shining Steel.Ejer: Rex Shipping.
“Moderen er Listed-vinder og faderen Xaar der har gjort det forrygende med sin første årgang. Hvis hun ikke helt slår til som væddeløber har hun utvivlsomt en fin fremtid foran sig i avlen”.

NEFERTITI (DEN), 3-årig mørkebrun hoppe v. Benny The Dip – Prickly Pear v. Polar Falcon. Ejer: Squires Racing.
“Har døjet med vejrtrækningsproblemer, men er blevet opereret i vinterpausen og er hun i orden bliver hun en hest til både Derby og Oaks, for hun kan virkelig galoppere”.

CARLOTTO (SWE), 3-årig brun vallak v. Bergerac – Mamouna v. Moulin. Ejer: Owe Wramhed.
“Er netop kommet i træning og skal ses an først”.


11 ældre heste

Stalden består af 11 ældre heste, hvor alle på nær én allerede er kendte herhjemme. Og publikum skal nok lære at udtale navnet Alnitak temmelig hurtigt!

ESTOY ENAMORADA (IRE), 4-årig brun hoppe v. Titus Livius – El Corazon v. Mujadil. Ejer: Stall Lambada.
“Har aldrig vundet løb, men er placeret hver eneste gang hun starter. Nu håber jeg hun snart vinder et løb, og jeg er sikker på at hun nok skal gøre det godt igen i år”.

PROCUL HARUM (SWE), 4-årig brun vallak v. Richard Of York – Amusement v. Final Appearance. Ejer: Stall Lambada/Stald Spitco.
“Har haft luftvejsproblemer og er blevet opereret i vinterpausen. Er han fri af sine problemer bliver han en god chance i Dansk Breeders Cup. Har lige fra første færd vist at han rummer høj kapacitet”.

ELTIZAAM (GB), 4-årig mørkebrun hingst v. Bahri – Saffanh v. Shareef Dancer. Ejer: Stall Lambada.
“Har udviklet sig flot over vinteren, ser ud til at kunne vokse endnu en klasse og går efter de største løb i Skandinavien i år. Dansk Jockey Club Cup (L) kan blive første opgave”.

ALNITAK (USA), 5-årig brun hingst v. Nureyev – Very True v. Proud Truth. Ejer: Stall Lambada.
“En ny hest i stalden, har været i træning hos Jonathan Pease i Frankrig og har faktisk ageret pacemaker for Prix de l’Arc-vinderen Bago. Han er i en alder af fem år fortsat maiden, men har et handicaptal der forpligter og han bør kunne løbe op mod de bedste herhjemme”.

IRISH CORNER (IRE), 4-årig fuks hoppe v. Fraam – Thanksgiving v. Indian Ridge. Ejer: Stall Lambada/Falkbolagen.
“Er kommet hertil fra Malmö, idet hun er en typisk græshest. Var anden i Mowerinaløb i fjor, kun slået med hoved af Xstase. Virker som en typisk miler og hun matches efter de store handicaps i Provinsen, hvor der er mange penge at hente”.

DANISH SHOPPING (GB), 6-årig brun hoppe v. Bin Ajwaad – Home Shopping v. Superpower. Ejer: Stall Polish.
“Vandt tre store løb i Klampenborg sidste år, og har gjort alt rigtigt. Kan løbe på alle distancer op til 2000 meter. Jeg håber hun kan snyde Funny Legend og Halfsong i ét af de store hoppeløb i år. Vandt Åbningsløb i fjor, men jeg er endnu ikke sikker på hvor og hvornår hun får sæsondebut”.

BAGGINS (SWE), 4-årig mørkebrun hingst v. Funambule – Saucy Girl v. Taufan. Ejer: Henrik Villadsen.
“Skal testes på sprint i år, idet han har vist stor hurtighed i både træning og løb”.

APEX STAR (USA), 6-årig fuks vallak v. Diesis – Imroz v. Nureyev. Ejer: Henrik Villadsen.
“Går efter Jydsk Champion Stakes, som han vandt i fjor”.

FEAAT (GB), 5-årig brun hoppe v. Unfuwain – Trois Heures Apres v. Soviet Star. Ejer: Stald KEV.
“Har haft godt af et år i Danmark og hun får en tidlig sæsondebut. Matches mod Fawzia Stakes og Sceptre Stakes igen”.

STAR QUEST (DEN), 5-årig brun vallak v. Richard Of York – Isabella Cannes v. Ahonoora. Ejer: Party People Racing.
“Forbedrede sig kraftigt i fjor, og i år går vi efter de store sprinterløb i hele Skandinavien”.

COLOUR BLIND (IRE), 4-årig brun vallak v. Spectrum – Sarooh’s Love v. Nureyev. Ejer: Rex Shipping.
“Forbedrer sig fra start til start og sluttede 2005 af med en knusende overlegen sejr i Aalborg. Vil være endnu bedre i år og går imod Jydsk Champion Stakes”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top