fbpx

Begynderguide til hestevæddeløb: 3 gode råd

Det kan være svært at ramme plet i hestevæddeløb, men med disse tre råd kan du give dig selv en større chance for at vinde. Hestevæddeløb er utroligt underholdende, og det er svært at komme i tanke om andre sportsgrene, der giver så meget spænding på to minutter, som hestevæddeløb gør. Det kan dog være lidt af en udfordring at vælge den rigtige hest, og her kommer derfor tre råd som du bør følge.


Kilde: Pixabay

Hold øje med jockeyen

Det kan være en god ide at læse lidt op på jockeyen. Hvis en jockey over en længere periode har haft gode placeringer som nummer et, to eller tre lige meget hvilken hest han rider, så er det et godt tegn på, at vi har med en talentfuld rytter at gøre. Prøv også at grave lidt dybere, for at finde mere info. Kig eksempelvis på vægten.

Mange jockeys såsom Nicolaj Stott går i sauna på løbsdagene, for at smide de sidste par gram inden løbet. De udsvedte gram kan nemlig have afgørende effekt på løbet. De mindste jockeys kan altså have en fordel, men det kræver selvfølgelig også at de har talentet.

Hvis en god jockey for første gang rider på en hest, der plejer at slutte midt i tabellen, kan det også være en ide at spille på den hest. Tilføjer man en talentfuld jockey til en middelmådig hest, er der nemlig fin chance for at den kan slutte i top-2.

Kig eventuelt også på hvordan jockeyen har klaret sig med en specifik hest, og undersøg løbskalenderen for at finde ud af hvornår han bliver koblet sammen med hesten igen. Hvis en jockey og en hest ofte ender i top-3 sammen, er der god chance for at de også gør det i det pågældende løb.


Kilde: Pexels

Kig på oddsene

Oddsene giver en indikator for chancen for at en given hest vinder. Favoritten er hesten med det laveste odds. Bare fordi en hest har klaret sig godt i tidligere løb, er det dog ikke ensbetydende med at den også gør det i fremtidige.

Statistisk set vil hesten med det laveste odds dog have den største chance for at vinde. Sammenlign også oddsene hos bookmakerne. De tilbyder nemlig forskellige odds på de samme heste, og det kan derfor være en god ide at sammenligne oddsene hos diverse bookmakere. Gør desuden brug af bonustilbud.

Mange bookmakere tilbyder gode bonusser, hvor du ofte kan få op til 1000 kr. at spille for. Der findes selvfølgelig mange bookmakere, og det kan derfor være svært at få et overblik over dem alle sammen.

Du kan således besøge en hjemmeside der giver et overblik over bookmakerne og deres bonustilbud. På den måde får du mere for dine penge, og du kan spille på flere løb.


Historik på forskellige banetyper

Hestevæddeløbsbaner har forskellige overflader som hestene løber på. Nogle er naturlige jord- og græsbaner mens andre er kunstigt lavede baner, der passer til alt slags vejr.

Det er derfor vigtigt at have med i overvejelsen, når du laver dit væddemål. En af de bedste danske baner finder man på Klampenborg Galopbane, men også Racing Arena Aalborg kan anbefales.

Vigtigt er det dog at huske, at hver hest har sine egne præferencer. Nogle heste elsker for eksempel græsbaner, mens de hader de kunstige baner. For andre heste er det lige modsat. Sørg derfor for at lave din research på den enkelte hest før du placerer dit spil.

Finder du for eksempel ud af at hesten kun klarer sig godt på græsbaner, men at der i det væddeløb du kigger på løbes på en kunstig bane, bør du overveje at fjerne denne hest fra dit spil.

Hestevæddeløb er som sagt utroligt underholdende og for at komme godt i gang, kan du bruge ovenstående råd.

Iben Nissen

Iben Nissen

Seneste nyheder