fbpx

Bea Apache vandt Svenskt Oaks Trial

Torsdagens Lunch galop på Jägersro blev indledt med Svenskt Oaks Trial over 2400 meter, hvor blot seks heste var til start. Den første halvdel af distancen blev afviklet i rent “bumletempo” med Lars Kelp-trænede Eko Flamingo/Per-Anders Gråberg som den førende.


De sidste 600 meter af løbet gik en del stærkere, men det langsomme udgangstempo var bestemt ikke nogen fordel for forhåndsfavoritten Bea Apache, der under Luis Santos aldrig kom rigtigt i omdrejninger – alligevel lykkedes det Be My Chief-datteren på de allersidste meter at kæmpe sig knebent foran Eko Flamingo, og efter forstørret målfoto gik sejren til hjemmehåbet.

Der var hele 11 længder fra de to første til Little Nellie/Jacob Johansen på tredjepladsen, men løbet virkede utroligt falsk og træner Lennart Reuterskiöld Jr. var heller ikke specielt begejstret på trods af sejren. “Vi havde naturligvis hellere set et højt tempo på opgøret, men i stedet blev det nærmest en sprint og det passede ikke min hest”, fortalte Junior, der trods alt kunne glæde sig over sejren og førstepræmiens 30.000 kroner.


Belvedere strålende på dirt’en

Elo Ervolder bragte for første gang sin 3-årige hoppe Belvedere (Primatico – African Bell v. African Song) til start på Jägersro, hvor moderen African Bell fejrede så mange triumfer over distancen 1000 meter. Belvedere var ude over selv samme distance, og under lærling Maria Carlstedt gik hun et forrygende løb og havde ingen problemer med at afvise storfavoritten Mr Dark Wolf/Fredrik Johansson til andenpladsen.

Sejren på Jägersro åbner en hel del muligheder for hurtige Belvedere, der tidligere på året var anden i Mowerina Trial og senest ganske kort slået til andenpladsen af Shareholder i et godt vinderløb på Klampenborg, og det er helt sikkert ikke sidste gang Primatico-datteren bringes til start på dirt’en i Malmö.


To sejre til Castro

Francisco Castro har ikke haft samme vind i sejlene som tidligere, men staldens form er nu på rette vej og championtræneren sadlede to gode vindere denne torsdag. Den første var 3-årige Flying Falk, der i sin første start over 2400 meter fik aflagt maidentitlen efter føring fra start til mål under Luis Torres.

Torres, der blev hentet fra Chile til Skandinavien af Rune Haugen men nu i stedet er førstejockey hos Francisco Castro, stod også for staldens anden dagssejr da han uden problemer styrede Media Hora først over målstregen i Stig Holms Pokal over 1000 meter før Mabrook/Lisa Bivemark og staldkammeraten Completo/Manuel Santos. Der var 40.000 kroner i førstepræmie til Media Hora, der her vandt årets anden sejr.


Fin 2-årsvinder fra Hans-Inge Larsen

Årets første 2-årsløb på Jägersro havde samlet fem heste, og sejren gik til Hans-Inge Larsen-trænede Just Nu/Manuel Santos, der sikkert med en længde besejrede forhåndsfavoritten Piaras/Fernando Diaz og Mr Lonely Wolf/Jacob Johansen.

Den danske amatørrytter Lea Olsen fortsætter sin sejrsstime, og denne torsdag triumferede hun i Ark-Håkan Cup over 1730 meter på ryggen af Anki Svedberg-Karlsson-trænede Stadium. Sejren lød let på to længder.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top