fbpx

Basnæs-sejr gav 82 til Good Fortune

Søren Jensen-trænede Good Fortune skød sig helt til tops blandt årgangens skandinaviskopdrættede navne, da han i lørdags vandt Basnæsløb med syv længder.


Good Fortune og Oliver Wilson sejrer overlegent i Basnæsløb. Foto: Burt Seeger.

Appel Au Maitre-sønnens præstation i det 1800 meter lange opgør blev af handicapper Nicholas Cordrey vurderet til 82, hvilket er et kilo mere end hvad Palm Springs (Juniper Tree) fik for at vinde Svenskt Kriterium, og to kilo mere end den danske Kriteriums- og Auktionsløbsvinder My Jamil (Al Shemali).

Marianne og Jens Lauritzen sammen med Morten Buskop, Dorte Müllertz og Oliver Wilson efter Good Fortunes overlegne triumf i Basnæsløb. Foto: Burt Seeger.

Good Fortune ejes af Havemanns og Stald Shaker og er opdrættet af Karsten Østergaards jyske Stutteri Outback.

Han er ud af den ustartede Siyouni-datter Eko Palace Bay, der selv er halvsøster til prominente navne som Steinway (Appel Au Maitre) og Brunello (Appel Au Maitre).

Eko Palace Bay er i forvejen mor til storløbsvinderen Aperola (Appel Au Maitre), og Good Fortune er avlshoppens andet vindende afkom ud af lige så mange startende.

Det lå ellers ikke helt i kortene, at Good Fortune skulle stå som årgangens fløjhest, efter han i sin væddeløbsdebut var slået med 14 længder i et maidenløb af Amazonit (Primatico).

Good Fortune og Oliver Wilson sejrer overlegent i Basnæsløb. Foto: Burt Seeger.

Søren Jensen gav derefter sin hest endnu prøveløb for at skærpe rutinen, og gangen efter vandt han ganske let med tre længder over 1400 meter.

De ekstra 400 meter i Basnæsløb var aldrig nogen bekymring for hesten, der er så nært relateret til St. Leger-vinderen Steinway, og Good Fortune vandt fuldstændig afstoppet i hænderne på championjockey Oliver Wilson.

Den brune vallak går nu vinteren i møde med to sejre i tre starter og 82.500 kroner på præmiekontoen.

Han blev købt tilbage for 290.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor, hvorefter han blev handlet privat til sine nuværende ejere og sat i træning hos Søren Jensen.


GOOD FORTUNE (DEN)
brun vallak 2018
v. Appel Au Maitre (Starborough)
1. mor Eko Palace Bay (Siyouni)
2. mor Acqualina Beauty (Montjeu)
3. mor Coolamon (Saratoga Six)
2. karrieresejr i 3. start.
82.500 DKK.
Hcp.: 82 (efter Basnæsløb)
Ejer: Havemanns & Stald Shaker.
Træner: Søren Jensen.
Opdrætter: Stutteri Outback.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder