fbpx

Bad Investment blev Mowerina-heltinde

Sandie Kjær var rørt til tårer, da hun lørdag eftermiddag tog imod sin karrieres anden Mowerinaløbsvinder. Denne gang har den sjællandske træner med base i Skibby også selv opdrættet vinderen, som bærer det efterhånden ret tvivlsomme navn Bad Investment. Andreas Tapia Dalbark tog sin anden Mowerina-triumf på stribe.Bad Investment gik sejrsløs igennem hele syv starter som 2-årig og indledte på Klampenborgs premieredag den 15. april sin klassiske sæson med et handicap på 66.

Det blev hævet hele 10 kilo efter sæsondebuten, som blev vundet overlegent med seks længder foran Nevercantell (Appel Au Maitre), og det betød også, at Wilshire Boulevard-datteren i dag sprang af som spillernes næstmest betroede deltager i Mowerinaløb.

Kun Søren Jensens Got A Lot (Camelot) var mere betroet, men sidste sæsons vinder af Vinterfavoriternas Pris på Bro Park nåede ikke mere end fjerdepladsen denne gang, efter at have ligget blandt de bageste ind på opløbsstrækningen.

Bad Investment og Andreas Tapia Dalbark på vej mod sejren i Dansk Hesteforsikring Mowerinaløb. Foto: Burt Seeger.

Og det var ikke en forårsdag hvor vinderne kom bagfra. I stedet gjaldt det dagen igennem om at få ‘first run’ på det hurtige underlag, og efter at have ligget skiftevis første og anden nedover bagsiden, kunne Bad Investment definitivt overtage teten fra Wido Neuroths Starlight Song (Starspangledbanner) i begyndelsen af opløbet.

Hér begyndte angrebene så småt at komme bagfra, navnlig fra Jessica Long-trænede Keep On Dancing (Moohaajim) og Bent Olsens Angel Field (Harry Angel), men også Got A Lot fik for alvor farten op mod slutningen.

Fange Bad Investment kunne de dog ikke, og Andreas Tapia Dalbark kunne for andet år i træk vinde det danske 1000 Guineas med en hals. I fjor var det med den senere Derbyvinder Titannia.

Bad Investment og Andreas Tapia Dalbark vinder Dansk Hesteforsikring Mowerinaløb. Foto: Burt Seeger.

På andenpladsen var der ‘dødt løb’ mellem Keep On Dancing og Angel Field, mens Got A Lot blev fjerde foran den sidste præmietager Misszou (Zoustar).

Sejren i Dansk Hesteforsikring Mowerinaløb var samlet set 150.000 kroner værd for No Capital I/S. Førstepræmiens 125.000 kroner blev nemlig boostet med yderligere 25.000 kroner i ejerbonus til den bedst placerede danskopdrættede hoppe i præmierækken.

Glæde foran vindercirklen blandt interessenterne i No Capital I/S efter Bad Investments Mowerina-triumf. Foto: Burt Seeger.

Bad Investment, der er opdrættet på Sandie og Kasper Bregnager Kjærs Healthy Horse Stud, hvor hun også trænes, er første klassiske vinder efter York Stutteris afdøde avlshingst Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor).

Hun er ud af den 11-årige avlshoppe Havannas Dream (Lord Shanakill), der i 2015 selv vandt Norsk 1000 Guineas i træning hos Lennart J:r Reuterskiöld.

Havannas Dream er ligeledes mor til storløbsvinderen Face Of Energima (Kingston Hill), og i år har hun en 2-årig hoppe navngivet Deep Dream (Al Shemali) og en hoppeåring efter Juniper Tree (Galileo).

En ganske rørt træner/opdrætter Sandie Kjær med Bad Investment. Andreas Tapia Dalbark vandt Mowerinaløb for andet år i træk. Foto: Burt Seeger.

Som træner var det karrierens anden Mowerina-triumf for Sandie Kjær, som i 2011 vandt opgøret med Lone og Jens Wesths Viktoria Dream (Cajun Cadet).

Dengang var historien næsten den samme – Viktoria Dream havde ikke vundet i fem starter som 2-årig, men sæsondebuterede med sejr på Klampenborgs premieredag og vandt lidt over en måned senere også Mowerinaløb.

Bad Investment har engagement i The Macallan Dansk Derby i august, men inden da får vi hende sikkert at se i Svenskt 1000 Guineas på Bro Park. Hun er ligeledes meldt i den svenske Derby/Oaks-serie samt i den skandinaviske Breeders’-serie.

Glæden var ikke til at overse efter Bad Investments klassiske triumf. Foto: Burt Seeger.

Sandie Kjær med en del af ejerkredsen bag No Capital I/S. Foto: Burt Seeger.

Løbssponsor Merete Leth Keller fra Dansk Hesteforsikring overrækker ærespræmie til Sandie Kjær, som både er træner og opdrætter af Bad Investment. Foto: Burt Seeger.

Foto: Burt Seeger.

Foto: Burt Seeger.

Foto: Burt Seeger.
Mowerinavinderen 2023: Bad Investment. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top