fbpx

Baaeed er klar til sin svanesang

Lørdag kl. 17 dansk tid springer Baaeed ud af startboksen for 11. og sidste gang i karrieren. Den 4-årige Sea The Stars-søn runder, akkurat som Frankel gjorde det for 10 år siden, af med en start foran det engelske hjemmepublikum i Ascots Champion Stakes (Gr.1) over 2000 meter.


Frankel på Banstead Manor Stud. Foto: Juddmonte.

Frankel (Galileo) vandt i oktober 2012 sit livs sidste optræden foran Cirrus Des Aigles (Even Top) og Nathaniel (Galileo), og han er stadigvæk en hingst på alles læber – både når han huskes som væddeløber og i den senere karriere som avlshingst.

Frankel bedækkede i 2022 til en takst på 200,000 pund – en stigning på 75,000 pund siden han intrådte i avlen på Juddmontes Banstead Manor Stud i 2013.

Undervejs er han blevet far til 26 Gruppe-1-vindere med Adayar (Epsom Derby), Hurricane Lane (Irish Derby), Cracksman (Champion Stakes) og Alpinista (Prix de l’Arc de Triomphe) som de allermest fremtrædende.

Og det er netop Frankel, der om nogen – omend indirekte – kan stikke en kæp i hjulet på Baaeeds pletfrie løbskarriere.

Hans 4-årige søn Adayar, som i fjor både vandt Epsom Derby (Gr.1) og King George (Gr.1), er nemlig den på papiret værste konkurrent i lørdagens Champion Stakes (Gr.1), og hingsten kommer uden tvivl til at sælge sig selv dyrt under William Buick.

Adayar vendte for lidt over en måned siden tilbage efter næsten et helt års løbspause, og han vandt legende let over 2000 meter i Doncaster uden at Buick rørte en muskel undervejs. Det var et rent træningsarbejde, men Adayar skulle også blot vise, at han er tilbage i fulde omdrejninger.


Bookmakerne forventer, at Baaeed bliver favorit til ca. 1,25 gange indsatsen, mens du kan forvente at få mellem fem og seks gange pengene på Adayar.

Førstepræmien i Qipco Champion Stakes (Gr.1) er rundt regnet 6,3 millioner kroner, men der er så meget mere på spil for Baaeed i morgen. Hans træner William Haggas og ejer Sheikha Hissa valgte at springe en start i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) over – en “upopulær beslutning” blandt mange, og en faktor der betyder, at kredsen bag hesten har alt at tabe lørdag den 15. oktober.

For sportens skyld må man håbe, at Baaeed vinder, for i sine hidtil 10 starter som ubesejret har han gang på gang bevist, at han vitterlig er den bedste i Europa siden Frankel.

Og sporten har brug for disse historier til at bygge fremtiden med.


Herunder kan du genopleve Baaeeds seneste triumf i Juddmonte International Stakes (Gr.1) den 17. august, samt Frankels svanesang i Qipco Champion Stakes (Gr.1) i 2012.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top