fbpx

Artie Bucco blev skandinavisk 3-årsmester

Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll blev en ren magtdemonstration af dansk opdræt, der besatte de fire første pladser i det norske storløb over 1800 meter.


Sejren gik til Wido Neuroth-trænede Artie Bucco, der senest var tredje i Dexia Dansk Derby.

Som forventet blev det Louisa Sheldon-trænede Classic Line der satte sig på løbet fra start, og sidste års Grand Slam-vinder i Provinsen fik lagt et godt tempo på bagsiden, hvor storfavoritten Theatrical Award lå lige bag den førende.

Rundt opløbssvinget overtog Theatrical Award kommandoen, imens både Superman og Artie Bucco nærmede sig hastigt. Halvvejs gennem opløbet gik det for alvor stærkt for Artie Bucco, der under Fredrik Johansson begyndte at trække fra de øvrige, og herefter blev Funambule-sønnens forspring udbygget for hver en meter.

Til slut sejrede Artie Bucco overlegent med seks længder, mens der var knaldhård kamp om andenpladsen mellem de tre dansktrænede deltagere Clauses Star/Manuel Martinez, Superman/Nicholas Cordrey og Vivaldi/Jacob Johansen, der kom ind i nævnte rækkefølge med det mindst mulige imellem sig. Femtepladsen gik til den norske 1000 Guineas-vinder Theatrical Award.

Førstepræmien i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer var 115.000 kroner, og i alt tog de danskopdrættede heste sig af 218.500 af den samlede præmiesum på 230.000 norske kroner.

“Han har trænet godt, og efter denne præstation er jeg meget optimistisk frem imod Svenskt Derby. Han er sikker på den lange distance og jeg tror vi har noget at komme efter på Jägersro”, udtalte Wido Neuroth sig efterfølgende om Stall Trick Or Treats fukse vallak, der er opdrættet på stutteriet hos danske Inge Dorte og Henrik Seerup, der ejer Artie Buccos mor Alamea.

Netop Alamea har været en fremragende international producer, idet samtlige hendes 11 startende afkom har vundet løb i både Skandinavien, Tyskland, Frankrig og Dubai. Foruden Artie Bucco er Alamea på disse breddegrader også mor til Clauses Doll og til Hoffmann og Vivaldis mor Alagna der står på jyske Paganini Stud, men hoppens bedst kendte afkom er uden tvivl Sendawar-Sendalam, der er vinder under The International Racing Carnival i Dubai og Listed-placeret i Frankrig.

I år fremstiller Inge Dorte og Henrik Seerup en fuks hoppe på Dansk Galops Åringsauktion, der er helsøster til Sendalam og halvsøster til Artie Bucco. Dette bliver uden tvivl ét af auktionens allermest interessante individer.


Miss The Boat bedst i M&T Klaveness’ Minneløp (L)

Aftenens bedst betalte opgør på Øvrevoll var Morten & Torvald Klaveness’ Minneløp (L) over 1600 meter, og her var Arnfinn Lund-trænede Miss The Boat atter tilbage i hopla med en let 2½ længdes triumf foran 3-årige Latakia og Born To Win. Ellicat rakte noget skuffende kun til fjerdepladsen, mens Lars Jakobsen-trænede Lulla leverede en ny positiv præstation som femte.

Manuel Santos var i sadlen på Miss The Boat, der tjente 125.000 kroner ved sejren.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top