fbpx

Appel Au Maitre uplaceret i Gerling-Preis (Gr.2)

Wido Neuroth-trænede Appel Au Maitre var ude på en hård opgave i sin sæsondebut på den tyske bane Köln, og det lykkedes ham ikke at få penge med hjem i det stærkt besatte opgør, hvor også sidste års tyske Derbyvinder Adlerflug sluttede uplaceret.


Fra start satte Terry Hellier et godt tempo på Gerling-Preis (Gr.2) i front med Oriental Tiger, mens Fredrik Johansson hurtigt fik Appel Au Maitre velplaceret indvendigt som tredje bag den førende.

På bagsiden blev Appel Au Maitre trukket et spor ud i banen, og rundt opløbssvinget måtte den skandinaviske duo yderligere ud i sporene, hvor en topplacering fortsat så ud til at være inden for rækkevidde.

Sidste års dobbelte Derby-vinder løb dog entaktet i opløbet og formåede aldrig rigtig at udgøre en trussel, og det hjalp heller ikke at han kunne løbe side om side med den tyske Derbyvinder Adlerflug, idet favoritten viste sig lige så entaktet og til slut skar målstregen samtidig med Appel Au Maitre.

Sejren gik til Oriental Tiger, der efter god pacebedømmelse af Terry Hellier formåede at føre fra start til mål og hjemtage Gerling-Preis (Gr.2) med to længder før Dickens og Poseidon Adventure.

Appel Au Maitres præstation i det 2400 meter lange opgør kan dog langt fra kaldes skuffende, for flere af konkurrenterne havde allerede et løb i kroppen.

Fredrik Johansson gav samtidig sin hest lov til at strække ud hele vejen til målstregen, og efter denne start vil hesten uden tvivl gå meget frem til sin næste start, som måske kan blive Walter Nilsens Minneløp (L) over 2200 meter den 17. maj hjemme på Øvrevoll.


Derbykandidater ligeledes uplacerede

Wido Neuroth sadlede foruden Appel Au Maitre de tre klassiske kandidater Chic Tiger, Polisson og Walk The Plank. Chic Tiger var til start i et maidenløb over 1600 meter, hvor han efter at have hængt godt på i starten, hurtigt blev udklasseret i starten af opløbet. Chic Tiger, der opretholder engagement i Dexia Dansk Derby den 29. juni, sluttede sidst i opgøret som blev vundet af Royal Pepper.

I det efterfølgende maidenløb var Polisson og Walk The Plank ude over 2200 meter, især førstnævnte var godt med det meste af vejen, mens Walk The Plank tidligt fik problemer med at hænge på.

Da løbet gik ind i sin afgørende fase var begge Neuroth-heste blandt de sidste, og det lykkedes faktisk den danske Derbyaspirant Walk The Plank at gå forbi sin staldkammerat til slut ved blot at holde nogenlunde samme fart som han havde gjort undervejs. De to heste sluttede som henholdsvis sjette og syvende i det otte heste store felt.


Sejr og placeringer til Hammer

Lennart Hammer er kommet rigtig godt i gang med sit comeback på hesteryg i det tyske, og denne velbesatte søndag i Köln opnåede en sejr, to andenpladser og en tredjeplads. Sejren blev vundet på ryggen af 4-årige Feuerball, der trænes af jockeyens arbejdsgiver Erika Mäder.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top