fbpx

Sverige mod Sverige: Anders Lilius er tilbage på formandsposten i SG

Anders Lilius, som i juni 2023 fratrådte som formand for Svensk Galopp og overlod roret til Anna Sundberg, blev tirsdag aften valgt tilbage på posten af galopselskaberne i Stockholm og Göteborg under en digital generalforsamling. Skånska Fältrittklubben modsatte sig beslutningen, som endte med et stemmetal på 23-12 i Lilius’ favør.


Anders Lilius. Foto: Svensk Galopp.

Skånska Fältrittklubbens medlemmer nærer i særdeleshed frygt for, at projektet omkring den nye galopbane i Bara skal gå i stå igen.

Lilius arbejdede under sin tidligere formandsperiode for, at galop- og travsporten skulle gå sammen omkring et fælles opvisningsanlæg på Jägersro med en dirt track indenfor travbanen, og uden yderligere træningsfaciliteter eller stalde på området.

Et sådant udfald vil betyde, at samtlige nuværende Jägersro-trænere skal finde opstaldnings- og træningsmuligheder et andet sted i Skåne, hvilket stort set er umuligt – især indenfor den givne tidsramme.

Om Svensk Galopps bestyrelse med Lilius tilbage ved roret vil fortsætte Bara-projektet på samme måde som hidtil, står på nuværende tidspunkt hen i det uvisse.

Og hvis ikke banen i forvejen var tegnet op mellem Skåne og Göteborg/Stockholm, så er den det i hvert fald nu.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top