fbpx

Ami De Vega tilbage på Derbysporet med overlegen Trial-sejr

Wido Neuroths norske Kriteriumsvinder Ami De Vega var tilbage i bedste forfatning, da han søndag eftermiddag legende let hjemtog Svenskt Derby Trial med fem længders afstand til Fourth Commandment og yderligere to længder til Stripesof Stars. Stall Perlens egen-opdrættede Lope De Vega-søn er nu klar til at møde Ayani den 16. juli.Helt som forventet blev Derbytest-vinderen American Zodiac (Juniper Tree) sendt direkte til front af Elione Chaves, efterfulgt af Irish Fire (Make Believe) og Fourth Commandment (Amaron).

Jan-Erik Neuroth valgte – også som forventet – en rolig indledning med Ami De Vega, som her testede Jägersros dirt for anden gang. Da feltet ramte bagsiden for anden gang, brækkede feltet over i to, og Ami De Vega var fortsat i den bageste del med Stripesof Stars (U S Navy Flag) liggende som en skygge bag sig.

Neuroth indledte sit avancement midt på bagsiden, og han trak Stripesof Stars med sig frem til de forreste. Da Jan-Erik bad sin hest om endnu et temposkift, var der ingen til at følge ham, og ved indgangen til opløbet skød han også let forbi Fourth Commandment.

Herfra var det den direkte vej til målstregen, og med ét blev fjerdepladsen i sæsondebuten – hvor han var små seks længder bagved American Zodiac og fem bagved Fourth Commandment – fuldstændig glemt.

Ami De Vega og Jan-Erik Neuroth trækker suverænt fra Fourth Commandment og vinder Svenskt Derby Trial. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Ami De Vega tjente 124.500 svenske kronor til Stall Perlen, der akkurat som Chess Racing selv har opdrættet deres Derbykandidat.

Ami De Vega er således ud af Amie Noire (Soldier Of Fortune), der i sin 3-årssæson bl.a. vandt Svenskt Oaks på Jägersro med 10 længder og forinden var tredje i Svenskt Derby bag Duke Derby (Duke Of Marmalade) og Eye In The Sky (Sinndar).

Senere i karrieren vandt Amie Noire også Jägersros to største løb for den ældre hoppeelite, Margareta Wettermarks Minneslöpning og Jockeyklubbens Avelslöpning, og hendes ældre datter Voix D’Amie (Fastnet Rock) vandt Altamiralöpning på samme bane i 2021, så absolut intet har talt for, at Ami De Vega ikke også skulle synes om Jägersros dirt track.

Han lærte definitivt også en masse af sin første start i Malmö på Pramms-dagen, og samtidig var der tale om sæsondebut efter en lang og streng vinter i Norge.

Ami De Vega vandt sine to første starter i fjor – heriblandt Norsk Kriterium foran Stripesof Stars – og han afsluttede sæsonen som tredje i Vinterfavoriternas Pris bag Got A Lot (Camelot) og Cotton Eye Joe (Appel Au Maitre).

Fredrik Reuterskiölds Fourth Commandment var foran Ami De Vega da de mødtes den 21. maj, men måtte denne gang give fortabt. Til gengæld vendte han formen på American Zodiac, som måtte tage til takke med den sidste præmie som sjette.

Fjerde og femtepladsen tilfaldt Red Reward (Starspangledbanner) og Le Rouge Chinois (Hurricane Red).

Red Reward startede ligesom tredjehesten Stripesof Stars på Jägersro for første gang, og begge heste slap hæderligt fra opgaven, om end Ami De Vega i dag var i en anden liga.

Fotos fra Svenskt Derby Trial opdateres senere i artiklen


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top