fbpx

Ami De Vega til tops i mestrenes Oslo Cup (L)

Tre af de seneste to års skandinaviske Derbyvindere mødtes lørdag aften i Oslo Cup (L) på Øvrevoll, og det blev med sæsondebuterende Ami De Vega som den stærkeste. I hænderne på Sandro De Paiva gav han Jan-Erik Neuroth endnu en stor triumf i karrierens første år som træner.I fjor vandt Ami De Vega (Lope De Vega) ikke alene Norsk Derby, men også Norsk og Svenskt St. Leger.

Den brune hingst har en råstyrke som få andre, og da Sandro De Paiva allerede i opløbssvinget overtog taktpinden, var det kun Hard One To Please (Fast Company) som reelt kunne følge med.

Til slut var der dog intet at stille op for årgang 2022 mod 2023. Hard One To Please måtte give fortabt i forfølgelsen og til slut stille sig godt tilfreds med andenpladsen foran den forsvarende vinder Captain Chorus (Paco Boy).

På fjerdepladsen fulgte vinderens staldkammerat Seneschal (Appel Au Maitre) foran den sidste præmietager Wishformore (Center Divider).

De to seneste års norske Derbyvindere gjorde op om 2024-udgaven af Oslo Cup (L). Ami De Vega vandt før Hard One To Please. Foto: Hesteguiden.com.

Det betød også, at den danske Derbyvinder Slava Ukraini (Moohaajim) denne gang kom til kort på den regntunge bane. Slava Ukraini sluttede sidst gennem mål med sidste års Scandinavian Open (Gr.3)-vinder Go On Carlras (Harzand) lige foran sig.

Ami De Vega er både ejet og opdrættet af Bente og Magne Jordangers Stall Perlen, og Bente var på plads på Øvrevoll for sammen med Jan-Erik Neuroth at modtage Oslo Cup (L)-vinderen.

”At han vinder direkte i sæsondebuten viser jo, at vi gør noget rigtigt. Men ja, han er en rigtig god hest og jeg havde god tro på ham på forhånd”, lød det ydmygt fra Neuroth, som har fået en drømmestart på sin trænerkarriere.

Familien Neuroth modtager sammen med Bente Jordanger Ami De Vega og Sandro De Paiva efter triumfen i Oslo Cup (L). Foto: Niclas Cronberg.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top