fbpx

American Pharoah tabte i Travers

Saratoga er kendt som “The Graveyard of Champions”. Det var her, legendariske Secretariat tabte til Onion, Gallant Fox tabte til Jim Dandy og hvor Affirmed blev deklasseret til andenpladsen efter at have vundet Travers Stakes. Og lørdag kom turen til årets Triple Crown-helt, American Pharoah.Efter otte sejre på stribe, overlegne triumfer i både Kentucky Derby, Preakness Stakes, Belmont Stakes og senest i Haskel Invitational, så Bob Baffert-trænede American Pharoah urørlig ud i Travers.

Seks af hans konkurrenter havde han allerede pulveriseret med mange længders afstand tidligere på året, og på trods af de lange rejseafstande igennem de seneste fem måneder, blev American Pharoah rapporteret endnu mere fit end da han vandt på Churchill Downs den første lørdag i maj.

Alt gik også som planlagt fra start i Travers Stakes. “AP” sprang først ud af boksen og tog omgående føringen på vej ind i første sving, men allerede på vej ud på bagsiden begyndte de første advarselslamper at blinke.

Frosted, der tidligere havde afsluttet sine løb fra bageste del af feltet, var langt mere offensiv denne gang og Jose Lezcano lagde sig helt op på siden af Victor Espinoza, som efter løbet udtalte, at han flere gange blev “bumpet” af sin kollega.

Frosted hang ved American Pharoah hele vejen ind på opløbet og fik endda også halsen foran, før han for alvor knækkede og lod Amerikas champion fortsætte alene mod målstregen.

Men så kom Dale Romans-trænede Keen Ice ind i billedet. Curlin-sønnen afsluttede stærkest af alle over de sidste 250 meter og gik forbi storfavoritten til en sikker sejr i hænderne på Javier Castellano.

Dermed bidrog årets Saratoga-meeting til endnu et af væddeløbshistoriens store “Waterloos”, og som Baffert udtrykte det i minutterne efter løbet, så er American Pharoahs nederlag svært at fordøje for de tusinder af tilhængere, som over de seneste halve år har fulgt Pioneer Of The Nile-sønnen gå fra succes til succes.

Der er lidt mere end to måneder til Breeders’ Cup Classic, som er tilbage på Keeneland i Kentucky, og opgøret er fortsat efterårets ultimative mål for kredsen bag American Pharoah.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top