fbpx

Amalias første føl på Stutteri Skovmarken

Den mangedobbelte storløbsvinder Amalia fik i onsdags sit første føl på Stutteri Skovmarken i Hadsund. Be My Chief-datteren folede et brunt hingsteføl efter Richard Of York.


Amalia vandt ni af sine 16 karrierestarter og tjente over en million kroner i træning hos Søren Jensen. Hun var især helt suveræn som 2-årig, hvor hun sejrede seks gange i otte starter. Efter at have aflagt maidentitlen i overlegen stil sejrede hun i både Skandinavisk Mesterskab for 2-årige, Skandinavisk Opdrætningsløb, Klampenborg Auktionsløb og Dansk Kriterium.

Herefter blev hun forsøgt i det franske Gruppe-3-løb Prix des Reservoirs hvor hun sluttede lige uden for præmierækken, men hun revancherede sig dog hurtigt med sejren i Svenskt Kriterium på Jägersros dirt track og kronede dermed en fantastisk 2-årssæson der både resultat- og præmiemæssigt er de færreste forundt. Amalia blev dobbelt klassisk vinder som 3-årig, idet hun både sejrede i Mowerinaløb og Norsk 1000 Guineas, inden hun sejrede i Skandinavisk Mesterskab for 3-årige på Øvrevoll.

Amalias tre sidste karrierestarter bar desværre præg af at hun bar rundt på en skade, og hun blev definitivt stoppet efter hun sluttede uplaceret i Coolmore Matchmaker Stakes (L) på Täby.

Amalia var en virkelig hårdfør hoppe med et handicap på 85 da hun var bedst, og chancerne for at hun også i avlen vil få en stor karriere er bestemt tilstede. Hendes mor Admecut er nemlig selv ud af den storartede producer Cut Quick, som op igennem 90’erne leverede storløbsvindere som Cut Singer, Cut Comeau og Cut Dancer.

Amalias halvbror Phoenix River vandt både Breeders Mile og Dansk Mesterskab for 3-årige i fjor, og i år hører han til blandt outsiderne til Dansk Breeders’ Cup. Med Amalias første føl er et nyt spændende kapitel i den danske avlshistorie påbegyndt.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top