fbpx

Aga Khan-sejr i Fransk St. Leger

Det er ikke kun i Danmark, at det er svært at samle et felt af 3-årige heste til årets sidste klassiske løb, St.Leger. Irland, Frankrig , Italien og Tyskland har alle de senere år måtte åbne løbet for ældre heste.Søndag blev den franske version, som kaldes Prix Royal Oak, afviklet på St. Cloud i Paris. Løbet havde samlet det meste af den ældre stayer-elite samt den niårige mangefoldige Gruppe-1-vinder Cirrus des Aigles.

Hans mange sejre tæller Coronation Cup, Prix Dollar, British Champion Stakes m.m. Denne gang havde han Frankie Dettori i sadlen, idet begge hans tidligere ryttere Soumillon og Peslier var optagne på andre heste.

Alligevel blev det en 3-årig der tog en sikker sejr, nemlig Aga Khans vallak Vazirabad (Manduro) og det var med Christophe Soumillon i sadlen.

Cirrus des Aigles sluttede fjerde og viste at distancen var for lang for ham. Hans træner planlægger nu at tage ham til de internationale storløb til december i Hong Kong og derefter Dubai.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top