fbpx

Årgang 2002 – fra føl til storløbsvindere

Galopsport.dk var i marts 2002 på besøg på York Stutteri i Hørsholm, hvor flere af stutteriets hopper allerede havde folet. Vi tog billeder af afkom efter hopperne Gaelic’s Fantasy, Gypsy Singer, O’Kelly, All Fair og Madame Et Toi – naturligvis uden at ane, at tre af disse fem nyfødte føl i 2004 og 2005 ville komme til at sætte et mærkbart præg på de skandinaviske årgangsløb.


Det første føl vi stødte på var en hingst – en moderlivsimport efter Diktat og Kingmambo-datteren Gypsy Singer. Føllet kom ikke til start som 2-årig, men det tør siges at han fik indhentet det forsømte som 3-årig i 2005, hvor han vandt tre af sine ni starter, blev en flot nummer to i Norsk Derby, indløb 453.920 kroner og tilmed blev kåret til Årets 3-årige Hest på Klampenborg efter knusende overlegent at have besejret gode ældre heste, heriblandt Sibelius, i Tortue Efterårshandicap. Føllet foroven er lig med Provinsejendomme 2003’s Mambo King!

Dette hoppeføl havde allerede inden fødselen meget at skulle leve op til. Hendes mor Madame Et Toi var blandt sin årgangs absolut bedste, og som helsøster til Mowerina-vinderen Miss Et Toi og super-talentfulde Monsieur Et Toi var der naturligvis allerede på dette tidspunkt tale om en potentiel storløbsvinder.

Der skulle heller ikke gå lang tid før hoppen blev storløbsvinder. Allerede i hendes anden start som 2-årig skar hun målstregen først – og det var såmænd i Skandinavisk Opdrætningsløb efter en uhyre tæt opløbskamp med Sentirica. Lennart Hammer var i sadlen, Ralf Skoropa er både ejer og opdrætter – og hoppen var naturligvis Danseuse Et Toi (Richard Of York – Madame Et Toi v. Esprit Du Nord).

Føllet foroven hyggede sig i sin mors nærvær – og hun har sikkert også lært ét og andet, for moderen All Fair var selv flerdobbelt storløbsvinder som 2-årig og Svensk Oaks-vinder som 3-årig. I avlen havde hun inden dette hoppeføl produceret storløbsvinderne Mayfair og New York, samt talentfulde Manomission. Hendes føl fra 2002 gjorde også klogt i at slappe af så længe hun kunne, for i 2005 blev hun sendt til svømning flere gange om ugen og besøgte samtidig samtlige tre skandinaviske lande.

På hjemmebanen i Klampenborg strøg hun til tops i Larch Ærespræmie, og siden fulgte hun op med en tredjeplads i Svenskt Breeders Trophy og sluttede året af med andenpladsen i Norsk Breeders Prize. Hun blev med 723.170 kroner på kontoen den suverænt mest vindende dansktrænede hest i årgangen – føllet der blev til en ren pengemaskine var Tovarich Racings Blue Mary (Richard Of York – All Fair v. Always Fair).

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top