fbpx

Aalborg: King’s Son tog Champion Stakes

Mingun-sønnen King’s Son, der i fjor bl.a. var anden i Dansk 2000 Guineas, tog sig tirsdag aften af årets hovedbegivenhed i Aalborg, det 1800 meter lange Champion Stakes.


Under Oliver Wilson sejrede 4-årige King’s Son foran indvendige Brocco/Annie Nilsson-Lindahl og den udvendigt stærkt afsluttende Eftiraath/Anna Pilroth.

Førstepræmien lød på 47.500 kroner til ejer Jens Andersen, der tidligere på sommeren også hjemtog sejren i Dansk 2000 Guineas med Princeton.

King’s Son trænes af Marc Stott og er opdrættet på Stutteri Hjortebo. Han er ud af Mowerina-vinderen Viktoria Dream, hvis 2-årige søn Nokengang (Center Divider) er blandt favoritterne til torsdagens Produce Stakes på Klampenborg.


Oliver Wilson havde i opgøret forinden, Equsanas Ærespræmie, taget endnu en sejr med Sabina Gammelgård-trænede Laszlo, som igen var småt overlegen og let slog Villy Nielsens formforbedrede Quiet Weekend/Anna Pilroth.

Storløbsdagen i Aalborg blev indledt med årets fjerde sejr til Jørgen Tølbøll-trænede Borodino, der under Le Tølbøll overtog føringen rundt opløbssvinget og siden ikke havde problemer med at afvise Redford/Nicolaj Stott til andenpladsen.

Derefter kom turen til Birgitte Nielsen og Annie Nilsson-Lindahl, som for anden gang i træk vandt med formstærke Carla Ponti. Mingun-datteren tog her sin tredje årssejr i otte forsøg.

Den ex-danske avlshingst Mingun fik sin tredje dagssejr i aftenens næstsidste løb, hvor Ditte Bundgårds Fleurie slog til for Elione Chaves. Fleurie slog Elodie og længe førende Extreme North og sikrede sig en førstepræmie på 12.500 kroner.

Endnu en sejrsmaskine som ikke er fanget af handicapperen er Torben Christensen-trænede Swedish Eragon. I hænderne på Jacob Johansen vandt Swedish Shave-sønnen det velbetalte Dansk Galops Ærespræmie med 31.500 kroner i førstepræmie. Det var fjerde sejr i seks starter i år.

Løbsdagens syvende og sidste løb gik til Hans Jørgen Johansens 5-årige Jackson Five, der i sin start nummer 22 tog sejr nummer to under Lea Olsen.

 

Jackson Five kæmpede med 69 kilo på ryggen, men havde på målstregen alligevel god afstand til godt afsluttende Tears For Two/Nicolaj Stott.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen