fbpx

Ilddåb for sidste års klassiske vindere

Mens Skandinavisk Mesterskab for 3-årige langt fra holder fordums kvalitet uden heste med 80 eller højere i handicap, bliver Fam. E. Nagell-Erichsens Hoppeløp til gengæld en fremragende udgave med udelukkende klassiske vindere til start.


High As A Kite vinder Dianalöpning for Rafael De Oliveira. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
High As A Kite ved sejren i Dianalöpning i 2017. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Med i feltet er både sidste års vindere af Norsk Derby, Norsk 1000 Guineas og Norsk Oaks.

De to førstnævnte opgør tog Jan Bjørdals High As A Kite (Manduro) sig af, og i tillæg vandt hun ligeledes hoppernes klassiske Dianalöpning på Bro Park.

”High As A Kite kommer velforberedt”, fortæller Bjørdal. “Hun er dog et stykke fra topformen, og det her er hendes første løb mod ældre og mere hærdede hopper”.

”Jeg forventer derfor ikke, at hun kæmper med om sejren, og hun har ikke gået arbejde på græsset op til løbet”.


Speciale Di Giorno ses herover med Shane Karlsson i sadlen efter tidligere sejr i Göteborg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Speciale Di Giorno (Shane Karlsson) med sin ejer og træner Lotta Månsby. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Lotta Månsby har til gengæld fået et løb i kroppen på sin norske Oaks-vinder Speciale Di Giorno (High Chaparral).

”Hun sæsondebuterede på Øvrevolls sandbane, hvilket slet ikke er til hendes fordel, men hverken Jacob (Johansen – red.) eller jeg var urolige. Det var hendes første start på sand, og hun er betydeligt bedre på græs”, siger Lotta og fortsætter:

”Vi har dog haft ekstremt dårlige træningsforhold i Göteborg og vi må fortsat ikke træne på græsset, så jeg må ligge lidt lavt til trods for, at Speciale Di Giorno har løb i kroppen”.

”Hun skal heldigvis kun slå én for at få penge, og det tror jeg på hun gør”.

Konkurrenterne på torsdag inkluderer foruden High As A Kite også Appelina (Appel Au Maitre), Icecapada (Mastercraftsman), Elektra Art (Excellent Art) og Angel Love (Pivotal).

Lotta Månsby er amatørtræner med blot to heste i træning. ”Jeg er dyrlæge og har helt enkelt ikke tiden til mere”, afslutter hun.


Program: Øvrevoll, torsdag 17. maj kl. 14.45.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top