fbpx

Ginmann fra sidst til først i Jockey Club Cup (L)

Han var langt bag konkurrenterne undervejs i løbet og sidste hest der ramte opløbsstrækningen, men 4-årige Ginmann leverede en formidabel afslutning i sin sæsondebut og vandt Dansk Jockey Club Cup (L).


Ginmann/Oliver Wilson vinder Dansk Jockey Club Cup (L) foran Captain Morgan/Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.
Ginmann/Oliver Wilson vinder Dansk Jockey Club Cup (L) foran Captain Morgan/Nicolaj Stott. Foto: Burt Seeger.

Fast Company-sønnen, der ikke havde startet siden sejren i Norsk 2000 Guineas den 29. juni i fjor, slog efter en medrivende opløbsduel danskopdrættede Captain Morgan, der bar tre kilo mindre på ryggen og samtidig også havde løb i kroppen fra premieredagen, hvor han slog flere af dagens øvrige konkurrenter i Åbningsløbet.

Captain Morgan havde yderligere en længde til Jubilance, hvorefter Karmastrikesback og Einsteins Folly kunne tage de sidste præmiepladser før altid længe førende Efesos og Pas De Secrets.

Ginmann/Oliver Wilson vinder Dansk Jockey Club Cup (L) foran Captain Morgan/Per-Anders Gråberg og Jubilance/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.
Ginmann/Oliver Wilson vinder Dansk Jockey Club Cup (L) foran Captain Morgan/Nicolaj Stott og Jubilance/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.

Førstepræmien i Dansk Jockey Club Cup (L) var 100.000 kroner værd for Birgitte Bro Lindhardt, som aldrig tidligere havde ejet en galophest da hun for små to år siden købte Ginmann efter, at han var gået tilbage for 8,500 euro på Goresbridge Breeze Up Sale i Irland.

Siden har Ginmann nærmest ikke gjort andet end at henrykke.

Han aflagde sin maidentitel som 2-årig på Klampenborg, og i fjor var han ubesejret i fire starter der både inkluderede Jyllandsløbet hjemme i Aarhus og Norsk 2000 Guineas på Øvrevoll.

Ginmann efter sejren i Dansk Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.
Ginmann efter sejren i Dansk Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.

Hesten viste derefter tegn på ikke at være helt der hvor Marc Stott gerne ville have den, og træneren valgte klogt at stoppe ham for resten af året og i stedet bygge ham op til mødet med den ældre elite.

“Det er altid svært at vide, om en 3-årig kan vokse sig videre ind i eliten blandt de ældre heste, men i dag har Ginmann bevist, at et løb som Stockholms Stora Pris er et løb vi stadigvæk godt kan drømme om. Han får dog nok en start inden da, og det bliver højst sandsynligt her på Klampenborg i Pokalløb den 2. juni”, sagde Marc Stott efter sejren.

Marc Stott og Birgitte Bro Lindhardt. Foto: Burt Seeger.
Marc Stott og Birgitte Bro Lindhardt. Foto: Burt Seeger.

For Marc Stott og hans foretrukne jockey, Oliver Wilson, blev det et par vigtige dage med gode svar.

Mindre end et døgn før Ginmanns triumf i Dansk Jockey Club Cup (L) vandt King David sin sæsondebut hjemme i Aarhus, og næste start for Elusive City-sønnen bliver netop Jyllandsløbet, som Ginmann vandt så overlegent i fjor.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top