fbpx

Når Efesos får det som han vil…

…så er han meget svær at komme uden om. Det blev atter engang bevist på årets anden løbsdag i Klampenborg, hvor han under Marcos Robaldo førte fra start til mål i GF Post Tele Forårshandicap og sikrede den første af to dagssejre til championtræner Bent Olsen.


Efesos fører feltet ind i tribunesvinget. Foto: Burt Seeger.
Efesos fører feltet ind i tribunesvinget. Foto: Burt Seeger.

Blot fem deltagere var til start i det 2400 meter lange opgør, og Efesos kunne med sin topvægt på 62 kilo som sædvanligt galoppere frit i front og diktere tempoet med Fighter Carlras, Queen B, Rosa og Alberone efter sig.

Efesos og Marcos Robaldo vinder overlegent foran staldkammeraten Alberone. Foto: Burt Seeger.
Efesos og Marcos Robaldo vinder overlegent foran staldkammeraten Alberone. Foto: Burt Seeger.

Royal Experiment-sønnen lod aldrig konkurrenterne komme i nærheden, og selv om Alberone/Elione Chaves gjorde et pænt indvendigt forsøg, var han på trods af sine syv kilo mindre på ryggen chanceløs overfor staldkammeraten denne gang.

Fra Alberone var der yderligere mange længder til sidste års norske Oaks-2’er, Rosa, der ligesom Efesos ejes af Odessa Racing Club, mens Fighter Carlras blev fjerde før Queen B.

Efesos har allerede startet fire gange i 2018, heraf to gange på Meydan. Han leverede en solid indsats i sidste uges Åbningsløb som anden over 1800 meter bag Captain Morgan (som han gav fem kilo), og allerede på næste lørdag mødes disse to formentlig igen i Dansk Jockey Club Cup (L).

Efesos og Marcos Robaldo modtages af Odessa Racing Clubs Jes Henneberg. Foto: Burt Seeger.
Efesos og Marcos Robaldo modtages af Odessa Racing Clubs Jes Henneberg. Foto: Burt Seeger.

Det var karrieresejr nummer ni ud af 23 starter for Efesos, der med en plads i præmierækken om en uge når over 600.000 kroner i samlet præmiesum.


Lucy Liu vinder overlegent i hænderne på Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.Lucy Liu vinder overlegent i hænderne på Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.
Lucy Liu vinder overlegent i hænderne på Elione Chaves. Foto: Burt Seeger.

Lucy Liu – legende let

En anden hest i Bent Olsens træning, der ser ud til at gå en rigtig fin sæson i møde, er 4-årige Lucy Liu. Myboycharlie-datteren fik sin sæsondebut i et klasse-3-handicap over 2200 meter, og efter et afventende ridt som tredje undervejs kunne Elione Chaves i opløbet sende sidste års Derby-3’er uimodståeligt forbi længe førende Storm/Per-Anders Gråberg, som akkurat holdt stærkt afsluttende Smile/Anna Pilroth bag sig.

Lucy Liu ejes af HK Entreprise A/S og er opdrættet af Kjems Racing. Det var hendes blot 10. karrierestart og hun har endnu aldrig været uden for præmierækken. Meritterne fra i fjor tæller udover tredjepladsen bag Sir Herman og Freestyler i Dansk Derby også fjerdepladser i Dansk 2000 Guineas og Norsk Oaks, samt en femteplads i Dansk Oaks.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top