fbpx

Søster til dansk avlshoppe blandt Frankrigs varmeste navne

I fjor trak Stutteri Hjortebos 12-årige avlshoppe Snowburst overskrifter som mor til den dyreste åring der nogensinde er solgt på auktion i Skandinavien, men historien slutter langt fra dér.


Musis Amica vinder Prix de la Grotte (Gr.3) for Godolphin og André Fabre.
Musis Amica vinder Prix de la Grotte (Gr.3) for Godolphin og André Fabre.

Diktat-datteren, der havde sin løbskarriere i ejerskab hos Lone og Jens Westh for hvem hun vandt to gange, har nemlig en 3-årig halvsøster som lige nu er på manges læber i Frankrig.

Det er Godolphins Musis Amica (Dawn Approach), der endnu er ubesejret i to starter for den tidligere mangedobbelte championtræner André Fabre. Efter at have aflagt maidentitlen på Saint-Cloud i november, lod Fabre hoppen den 15. april sæsondebutere direkte i Gruppe-3-opgøret Prix de la Grotte over 1600 meter på ParisLongchamp.

Godolphins ubesejrede Prix de la Grotte (Gr.3)-vinder Musis Amica er halvsøster til Stutteri Hjortebos avlshoppe Snowburst.
Godolphins ubesejrede Prix de la Grotte (Gr.3)-vinder Musis Amica er halvsøster til Stutteri Hjortebos avlshoppe Snowburst.

Løbet er det vigtigste trial til det franske 1000 Guineas (Gr.1), og Musis Amica afsluttede bedst af alle midt i banen for Mickael Barzalona og vandt småt overlegent foran Freddie Heads Sea Prose (Lope De Vega) og Jean-Claude Rougets Latita (Silver Frost).

Snowburst var allerede i forvejen halvsøster til tre øvrige vindere, heriblandt Prix Eugene Adam (Gr.2)-vinderen Harland, men nu er der for alvor udsigt til, at Stutteri Hjortebos hoppe får en Gruppe-1-vinder i søskendeflokken.

Lot 144 (Appel Au Maitre - Snowburst v. Diktat) i ringen. Foto: US Photo/Burt Seeger.
Lot 144 (Appel Au Maitre – Snowburst v. Diktat) der blev solgt for 660.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor. Foto: US Photo/Burt Seeger.

I fjor købte Flemming Poulsen på vegne af Erik Olesen Snowbursts hingståring for 660.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale, efter at have overbudt både svenske og norske interesser i ringen.

Appel Au Maitre-sønnen, der endnu er unavngivet, fik i marts måned en helbror på Stutteri Hjortebo, som overtog Snowburst fra Lone og Jens Westh efter afsluttet løbskarriere ved udgangen af 2012.

Se Musis Amica vinde Prix de la Grotte (Gr.3) herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=pBoFNxaTjHI

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top