fbpx

Er det verdens bedste 3-årige hest?

Aidan O’Briens Breeders’ Cup-vinder Mendelssohn efterlod ingen tvivl om, at han er en af de bedste 3-årige heste i verden, da han fuldstændigt knuste sine konkurrenter og vandt World Cup-dagens UAE Derby (Gr.2) i ny rekordtid.


Mendelssohn og Ryan Moore vinder UAE Derby (Gr.2). Foto: Dubai Racing Club.
Mendelssohn og Ryan Moore vinder UAE Derby (Gr.2). Foto: Dubai Racing Club.

Det var første start på dirt for Scat Daddy-sønnen, der kostede 3,000,000 USD som åring i Keeneland og bl.a. er halvbror til championhoppen og Breeders’ Cup Distaff-vinderen Beholder.

Ryan Moore valgte at sende sin hest af sted fra start, og lige inden det første sving nåede han ind til rails før Oaks-vinderen Rayya, mens Guineas-vinderen Gold Town lå lige efter.

Allerede her galopperede Mendelssohn som en drøm på dirt-underlaget, som han er skabt til at løbe på, og da både Rayya og Gold Town i opløbssvinget kom kraftigt under pres fra deres respektive jockeys, fortsatte Mendelssohn på biddet.

Mendelssohn/Ryan Moore giver opvisning i UAE Derby (Gr.2). Foto: Dubai Racing Club.
Ren opvisning af Mendelssohn/Ryan Moore. Foto: Andrew Watkins / Dubai Racing Club.

I opløbet trak hingsten yderligere fra og sejrede til slut med 18,5 længder i rekordtiden 1:55,8 på Meydans 1900 meter dirt.

Samtidig gav det 100 kvalifikationspoint til Kentucky Derby, og Mendelssohn er dermed garanteret en plads i opgøret på Churchill Downs den første lørdag i maj.

Det var tredje sejr i UAE Derby (Gr.2) for Aidan O’Briens Ballydoyle-team, og træneren var naturligvis elektrisk efter opvisningen.

“Han kom virkelig godt ud af sin forprøve på Dundalk for et par uger siden. Han leverede på den hårde måde i dag, men han fik det til at se så let ud. Han har en fantastisk afstamning, en stærk fysik og det er tydeligt hvorfor han kostede drengene (the lads: Coolmore-teamet, red.) så mange penge på auktionen. Nu ser vi frem til at sende ham til Kentucky – han er en utrolig hest, meget, meget spændende”.

Aidan O'Brien ved sejrsceremonien på Meydan. Foto: Dubai Racing Club.
Aidan O’Brien ved sejrsceremonien på Meydan. Foto: Dubai Racing Club.

Også jockey Ryan Moore var dybt imponeret over lørdagens præstation og sagde ved den efterfølgende pressekonference:

“Han er en hest med virkelig høj klasse. En Breeders’ Cup Juvenile Turf-vinder, som nu har leveret på dirten hér. Du skal nok se langt efter at finde en bedre præstation end den vi fik i dag. Han har masser af speed, men det føles fortsat som om, at han har endnu mere fysisk forbedring i sig – han bliver stærkere endnu, og han bliver bedre endnu. Han er vokset lidt siden i fjor, men han har endnu en del at lære – og så trænes han af et geni”.

Mendelssohn får sin næste start på Churchill Downs i Kentucky Derby – et løb, som Aidan O’Brien stadigvæk mangler i sin imponerende portefølje af storløbssejre.

Chancen har dog aldrig set større ud end lige nu.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top