fbpx

Elkær-hopper til Coolmores Mastercraftsman og Gleneagles

De stolte danske blodlinjer, som hersker i Singspiel-døtrene Imagine og Zarzuela, er på vej ind i et nyt kapitel. “Begge hopper er ankommet i Irland og skal bedækkes på Coolmore”, fortæller opdrætterparret Ingermarie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen til GalopSport.


Imagine. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Imagine og Zarzuela tilhører hver sin moderlinje, som Elkær Stutteri loyalt har avlet på i seks og fem generationer.

Imagine er ud af St. Leger-, Fawzia- og Sceptre Stakes-vinderen Liberty (Kris), og hun er dermed halvsøster til den svenske St. Leger-vinder High Flyer (Linamix), Fyensløbsvinderen Condor (Kendor) og til den sparsomt startede vinder Sterling High (Rock Of Gibraltar). High Flyer nåede et handicap på 89, mens både Condor og Imagine nåede op på 85.

Liberty er selv barnebarn af Elkær Stutteris tredobbelte klassiske vinder i 1976, Rush (Andros), og Ingermarie Due Nielsen fejrede i fjor 50 års jubilæum indenfor galopsporten.

“Imagine skal bedækkes ved Mastercraftsman. Valget er faldet på ham, fordi vi tidligere har brugt ham på Matchmaker, hvilket gav os Marlborough”, forklarer Thorkild Møller Nielsen.

Inger Marie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen tager imod deres eget opdræt, Rush, efter sejr i Svenskt Oaks på Jägersro. I sadlen Chris Cordrey og ved siden Franz Nutz. Foto: Burt Seeger.
Ingermarie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen tager imod deres eget opdræt, Rush, efter sejr i Svenskt Oaks på Jägersro. I sadlen Chris Cordrey og ved siden Franz Nutz. Foto: Burt Seeger.

Matchmaker (Funambule) er halvsøster til Imagines mor Liberty, og det kommende afkom i 2019 vil således have en ganske nær relation til Marlborough, som i 2016 sluttede anden i Dansk Derby bag Suspicious Mind.

Udover Marlborough er Mastercraftsman (Danehill Dancer) i Skandinavien velkendt som far til bl.a. Icecapada, sidste års norske St. Leger-vinder Silver Falcon og Vinterfavoriternas Pris-triumfatoren I And I.

Marlboroughs far, Mastercraftsman, vandt bl.a. Irish 2000 Guineas (Gr.1) og er far til bl.a. St. Leger-vinderen Kingston Hill, den franske Derbyvinder The Grey Gatsby og til Niels Petersens tophoppe Icecapada. Foto: Coolmore.
Mastercraftsman. Foto: Coolmore.

Mastercraftsman er i øvrigt tilmeldt den skandinaviske Breeders’-serie for føl født i 2019. Øvrige Coolmore-hingste der er tilmeldt serien inkluderer Gruppe-1-vinderne The Gurkha og Fastnet Rock.


Zarzuela og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Zarzuela vinder Sceptre Stakes. Foto: Burt Seeger / US Photo.

“For Zarzuela gælder det et besøg hos Gleneagles. Ligesom Imagine bliver det hendes første bedækning nogensinde, og vi har egentlig gået og talt på knapper om vi overhovedet skulle fortsætte. Vi bliver ikke yngre, men er kommet frem til, at vi ikke kan skille os af med hopper der har gjort det så godt og virkelig er værd at avle videre på”, fortsætter Thorkild Møller Nielsen.

Zarzuela nåede et handicap på 88 i en karriere, hvor hun opnåede at være favorit til sejren i Dansk Derby efter at have vundet Derby Trial Stakes med fem længder.

Det blev dog kun til en 10. plads, men sidenhen markerede hun sig stærkt igen – blandet andet med en sejr i Sceptre Stakes foran Madame Esprit og andenpladsen i Lanwades Stud Stakes (L) bag Arabda.

Gleneagles. Foto: Coolmore.
Gleneagles. Foto: Coolmore.

Zarzuelas mor, Singita (Diaghlyphard), vandt selv Jyllandsløbet og var akkurat som Zarzuela forhåndsfavorit til Dansk Derby.

Det var i 2003, hvor hun galopperede til start som ubesejret, men efter en mildest talt uheldig passage få hundrede meter fra mål blev fjerde bag Halfsong.

Singita er udover Zarzuela mor til den 10-dobbelte vinder og St. Leger-triumfator Somerville (Mark Of Esteem), samt til vindende Savanha (Academy Award).

Singita løb ligesom Zarzuela i Elkær Stutteris farver, og det samme gør sig i øvrigt gældende for både mormoderen, Candlelight, tredjemoderen Candy og fjerdemoderen Soul Melody.

Coolmores Gleneagles (Galileo – You’resothrilling v. Storm Cat) vandt som 2-årig Goffs Vincent O’Brien National Stakes (Gr.1) og fulgte som 3-årig op med både at vinde 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket og Irish 2000 Guineas (Gr.1) på The Curragh.

Hans første årgang kom til verden i fjor og sælges som åringer til efteråret.


Ingermarie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen er opdrætterparret bag Elkær Stutteris mange store satsninger og successer igennem mere end fire årtier. Her ses de sammen med deres eget opdræt, Imagine, efter sejr på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Ingermarie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen har fortsat også hopperne Lady Lily (Desert Sun), Sterling High (Rock Of Gibraltar) og Vanity Fair (Funambule) gående på det idylliske stutteri i Malling udenfor Aarhus, men indtil videre er der ikke lagt bedækningsplaner for dem.

“Lady Lily har ikke været så god en mor for sine to første afkom, så vi har rent faktisk besluttet, at hun ikke skal bedækkes igen”, siger Ingermarie. Lady Lilys to første afkom, 3-årige Little Lily (Kyllachy) og 2-årige Glamour (Sepoy) er begge i træning hos Søren Jensen på Enghavelyst.

“Derimod overvejer vi endnu, om vi skal lade Sterling High og Vanity Fair bedække i år, og så lade alle fire hopper fole udenbys”.

Sterling High, som altså er halvsøster til Imagine, Condor og High Flyer, har endnu ikke fået nogen afkom, mens Vanity Fair, som er moster til Sterling High og søster til både Matchmaker og Liberty, er mor til 2-årige Fair And Square (Eishin Dunkirk), der trænes i Aarhus af Birgitte Nielsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top