fbpx

Dette kan blive “Det Nye Jägersro”

Fredag eftermiddag offentliggjorde Skånska Fältrittklubben i sin medlemsinformation de foreløbige planer for salget af en del af Jägersro og den forestående opførelse af et helt nyt anlæg på “Husiefältet”.


Det blev i forbindelse med Skånska Travsällskapets generalforsamling i november besluttet, at ca. 40 hektar af Jägersros grundområde til Malmös kommunale ejendomsselskab MKB.

De 40 hektar inkluderer Jägersros nuværende væddeløbsbane, staldområde samt den store parkeringsplads foran hovedindgangen.

Salget, der forventes at indbringe mellem en halv og en hel milliard svenske kronor, skal bruges til at finansiere en ny og moderne hestesportsarena på området kaldet Husiefältet, som i dag rummer Jägersros træningsbaner incl. galoppens “Cushion Track”, også kendt som “Mr Ascot-banan”.

I planerne for anlægget er der ikke permanente træningsstalde inkluderet – kun gæstestalde – så spørgsmålet er velsagtens hvad der skal ske med Jägersros trænere og hestene på området.

Skånska Fältrittklubben (SFK), som blot lejer sig ind på Jägersro hos Skånska Travsällskapet (STS), har ikke selv været med inde over hverken forhandlingerne eller salgsprocessen med MKB, men STS har efterfølgende udtrykt ønske om, at SFK følger med og lejer sig ind på den nye arena.

I medlemsorienteringen beretter SFK, at de nu har været til et indledende informationsmøde med STS, og at de er blevet præsenteret for en skitse til en 1700 meter lang “dirt track-bane”, der skal placeres udvendigt på den 1300 meter lange travbane.

Hovedribunen skal ligge imellem de to baner med målstregen ca. 100 meter efter tribunens gavl. Det er nogenlunde afstand, som det kendes i dag.

SFK vurderer med hensyn til banens udformning, at Derbydistancens 2400 meter muligvis skal korrigeres for at kunne passe til den nye baneprofil.

Samtidig slås det fast, at en græsbane ikke er aktuel i byggeplanerne.

Slutteligt beretter SFK, at skitserne kun er baseret på et første idéudkast, og at der kan ske flere ændringer undervejs.

Det næste der sker i processen er, at SFK mødes for at diskutere STS forslag med den styregruppe som Svensk Galopp har nedsat til at udrede “Skånegaloppens” fremtid.

En samlet plan for det fremtidige samarbejde mellem SFK, STS og Svensk Galopps styregruppe forventes præsenteret ved generalforsamlingen i maj 2018, og indtil da vil der løbende blive orienteret om begivenhedernes gang.


Kilde: SFK Medlemsorientering, 15. december 2017.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top