fbpx

Kvisla i chok over Bro Park-beslutning

Bro Park-træner Roy Arne Kvisla troede ikke sine egne ører, da han i går blev kontaktet af en hesteejer med beskeden om, at der ikke rides flere løb på Bro Park i år.


Roy Arne Kvisla. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Roy Arne Kvisla. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

”Det kom som et chok for mig”, siger en trist Roy Arne Kvisla tirsdag formiddag. “Og jeg mener, at det er en helt forkert beslutning. Jeg havde to heste på banen i dag med Per-Anders Gråberg og Fredrik Janetzky i bøjlerne”.

”Begge konstaterede, at banen var okay efter årstiden. Nu kommer nattefrosten, så vi kan absolut få en fin vinterbane den kommende tid. Jeg er kolossalt skuffet over denne her beslutning”.

”Det her er altså vores levebrød, og mange hesteejere har holdt hestene i træning med henblik på, at de skal starte i vinterløbene”, fortsætter Roy Arne Kvisla. Nu er i alt seks løbsdage aflyst i år.

”Vi har godt nok fået oplyst, at der kommer to ekstra løbsdage i 2018, men der er langt fra to til seks”.


Victor Kalejs ved en tidligere på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Victor Kalejs. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Trænerens heste har for fjerde år i træk rundet to millioner kronor.

”Men jeg kan ikke påstå, at jeg er tilfreds – der mangler storløbssejre. Sejrsprocenten ligger dog nogenlunde hvor den plejer, så helt skidt er det ikke – men jeg havde forventet mere”, erkender nordmanden.

Trænerens bedste kort inden sæsonen var Victor Kalejs, som efter en mageløs 2-årssæon blev kåret som Årets 2-årige Hest i Sverige i 2016.

”Han overvintrede i Dubai sidste vinter, men denne gang forbereder jeg ham herhjemme i Stockholm – og første større udfordring i 2018 bliver i Pramms Memorial”, siger Roy Arne Kvisla.

Victor Kalejs blev skadet tidligt på 3-årssæsonen og missede bl.a. Norsk 2000 Guineas. Han gjorde comeback i efteråret, dog uden at være i nærheden af sit fulde register.

”Han skal nok komme tilbage til sit gamle jeg”, afslutter Roy Arne Kvisla.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top