fbpx

Tilbage til Dubai: “Det fungerede ikke efter hensigten i Frankrig”

Efter at have tilbragt sidste vinter og en del af foråret i Chantilly med flere af staldens heste, går Niels Petersen tilbage til sit tidligere så velfungerende koncept.


Niels Petersen og William Buick i paddocken på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.
Niels Petersen og William Buick i paddocken på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.

”Det fungerede ikke efter hensigten i Frankrig, så nu går vi tilbage til det tidligere koncept i Dubai”, fortæller den endnu regerende skandinavisk championtræner tirsdag formiddag til GalopSport.

“Vi sender et større hold afsted her den 19. december direkte fra Oslo, ni eller 10 heste, og så kommer der en fra England også”.

”Det lyder måske lidt tosset for nogen, når jeg siger, at meget er gået skævt i år, når vi nu heldigvis igen er den mest vindende stald i hele Skandinavien, men det er rent faktisk fakta”, fortsætter Niels Petersen.

”Nogle af de bærende kræfter har fået skader, vi havde bortvisningen af Mikklus Makklus i Dansk Derby, Eye In The Sky blev deklasseret efter sin sejr i Oslo Cup – og så er der sæsonens helt store skuffelse – Our Last Summer”.

“Jeg troede, at han skulle blive den bedste i Skandinavien i år efter den formidable treårssæson, men sådan er det langt fra gået”.

Efter tæt på en million i præmier i fjor, har Our Last Summer ikke været blandt de tre første gennem mål i tre starter.

Eye In The Sky på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.
Eye In The Sky på Meydan. Foto: Erika Rasmussen.

”Turen til Dubai er primært en investering på sigt, men selvfølgelig må hestene da gerne levere derude, for det koster immervæk nogle penge. Det primære er imidlertid, at give hestene forberedelser ude i varmen, som giver dem et forspring til modstanderne før storløbene i Skandinavien”.

”Min søster Marianne bliver som tidligere anker på turen, med tre ryttere til hjælp. Og jeg kommer selvfølgelig til selv at være der, når hestene starter”, sammenfatter Niels Petersen, der med godt 16 kommende 2-årige i stalden på Øvrevoll ser lyst frem imod 2018.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top