fbpx

Afgørelsens time i Aalborg

Mandag rides årets sidste fire galopløb i Aalborg. John Nielsen fører trænerligaen med samlede præmier for 128.075 kroner foran Marc Stott med 116.700 kroner og Keld Chr. Karlsen med 110.850 kroner.


”Jeg håber at kunne forsvare føringen”, fortæller banens mangedobbelte championtræner. “Jeg har flere gode chancer – med Fru Hjuler som den største mulighed”, bedømmer han.

”Jeg tror, at banen bliver helt perfekt hvis det bare holder tørt. Jeg er imponeret over hvordan personalet holder banen i stand, den er langt bedre end Århus, som var direkte forfærdelig sidst. Det vil være langt mere fair overfor heste og ryttere, at flytte løbene fra Århus til Aalborg på denne årstid”, synes John Nielsen.

”Jeg har ikke været tilfreds med sæsonen i år. En hest som Vanqueur har været halt i flere måneder, og han er først haltfri nu”.

Trænerens samlede præmieindtægt i år er 171.897 kroner, sammenholdt med 368.743 kroner i fjor, 372,056 kroner i 2015, 654.612 kroner i 2014 og 511.229 kroner i 2013.

”Jeg forventer at køre videre med uændret hold til næste år, men jeg bliver jo ikke yngre. Vi har otte startheste i stalden”, erklærer John Nielsen.

Marc Stott er ude af championatskampen, da han ikke har hest til start på Aalborgs finaledag. Truslen til John Nielsen kommer så udelukkende fra Keld Chr. Karlsen.

”Jeg tvivler på, at jeg kan fange John. Vi har godt nok seks heste til start på mandag, men det har han også”, siger Keld Chr. Kalrsen.

De to nordjyske veteraner starter således 42,85 procent af hestene på Aalborgs finaledag!

En af gæsterne fra Aarhus er Jane Grove, som fylder 50 år i dag. Hun driver i dag en stald med seks individer, inklusiv en åring indkøbt på auktion i sidste måned.

Jane Grove tager til Aalborg med Naka Jolokia, som ejes staldens største kunde, nordsjællanske Søren Watson, som efter fire årtier som hesteejer i travsporten, også fik kærlighed til galopsporten forrige år. Foruden Naka Jolokia ejer han også den føromtalte åring.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top