fbpx

Meddelelse fra Klampenborg Galopbane

I forlængelse af vores løbsdag i lørdags d. 14. oktober, skal Klampenborg Galopbane kommentere på løbsdagens afvikling, som desværre kom til at ligne sidste løbsdag i sæsonen 2016.


Indledningsvis skal vi oplyse, at vi ikke vil kommentere på hvad de enkelte jockeys eller trænere har udtalt.

Som det fremgår nedenfor er det Klampenborg Galopbanes holdning, at jockeys er berettiget til deres individuelle beslutning om ikke at ville ride på grund af banens tilstand.

Hvornår en jockey mener at han / hun har det fornødne grundlag til at tage den beslutning er ligeledes individuelt, men jo tidligere en jockey oplyser om sin beslutning om ikke at ville ride, desto mindre skade vil beslutningen forvolde.

Det skal gentages at det er baneudvalget bestående af trænerforeningens formand, Tine Hansen, træner Bent Olsen, banens dyrlæge (som i lørdags var Poul Hjorth) samt Klampenborg Galopbanes banechef, Allan Arndt, som indstiller til Klampenborg Galopbane, at banen er godkendt og at en løbsdag kan gennemføres.

Med udgangspunkt i den nuværende procedure skal Klampenborg Galopbane ikke aflyse en løbsdag alene på baggrund af et antal jockeys vælger ikke at ride.

Det skal understreges at baneudvalget ikke fandt at der var belæg for at ændre den beslutning som var taget fredag morgen om løbsdagens gennemførelse, ej heller efter at have hørt holdninger fra jockeys efter dagens 1. løb.


De faktuelle forhold fra løbsdagen er:

  • Der startede 6 heste i dagens 1.løb. Herefter valgte 3 af de jockeys, som havde redet i løbet, ikke at ride resten af dagen, mens de øvrige 3 fuldførte løbsdagen
  • I alt 7 jockeys som havde accepteret ridt, valgte ikke at ride efter dagens 1. løb. 10 jockeys red i løbene efter 1. løb
  • 4 trænere slettede i alt 5 heste efter dagens 1. løb, hvoraf den ene træner såvel slettede en som startede en. 18 trænere startede i alt 34 heste i dagens resterende løb
  • Desværre var der 4 heste som måtte slettes da der ikke kunne findes jockeys, som kunne ride vægtene under gældende reglement
  • Baneudvalget fastholdt dagen igennem beslutningen om at løbsdagen skulle gennemføres.

På denne baggrund var der absolut intet grundlag for at aflyse løbsdagen i lørdags hvorfor den blev gennemført med de jockeys der valgte at ride.

Det er vigtigt at understrege at Klampenborg Galopbane ikke ønsker at løbene skal rides af jockeys, som ikke finder at banens beskaffenhed er tilstrækkelig god.

Det må være den enkelte jockeys individuelle subjektive beslutning, som er afgørende for om en jockey deltager i løb eller ej.

Klampenborg Galopbane havde under løbsdagen drøftelser med stort set alle jockeys som gennemførte løbsdagen og en række af de jockeys, som valgte ikke at ride.

Mange af disse drøftelser var under 4 øjne og vi har ikke en oplevelse af at de informationer, som blev modtaget, er udtrykt af jockeys, som har følt sig pressede til at ride eller ikke loyalt videregav deres profesionelle mening.

Situationer som i lørdags skader desværre vores sport og vi må søge at få fastlagt nogle retningslinjer, så vi ikke skal opleve lignende situationer.

Det spillende publikum og vores hesteejere, skal have tryghed ved det produkt, som de aktive og banerne leverer. Ellers har vi ingen sport.

Klampenborg Galopbane har bedt Dansk Galop tage situationen op i foreningens bestyrelse og håber at der derved skabes de retningslinjer, som gør at vi undgår lignende situationer.

På vegne af Klampenborg Galopbane
Carsten Baagøe Schou
Direktør

Picture of Klampenborg Galopbane

Klampenborg Galopbane

Klampenborg Galopbane ligger i Klampenborg ved Ordrup Mose. Galopbanen blev indviet søndag den 5. juni 1910. Ved åbningen – og i en årrække derefter – var det officielle navn Klampenborg Væddeløbsbane. Det er den eneste hestevæddeløbsbane i Danmark, hvor der alene afvikles galopløb. Banens underlag er græs.

Seneste artikler

Scroll to Top