fbpx

Tre nye åringer hos Torben Christensen

Den 1. november overtager Marc Stott som tidligere oplyst stalden hos trænerkollegaen Torben Christensen på Jydsk Væddeløbsbane. ”Jeg rykker ind hvor Marc står nu og får 12 bokse til rådighed”, fortæller Torben Christensen torsdag morgen.


Val De Rosa med delejer Preben Ahl, jockey Carlos Lopez og træner Torben Christensen efter sejr i Göteborg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Val De Rosa med sin tidligere delejer Preben Ahl, jockey Carlos Lopez og træner Torben Christensen efter sejr i Göteborg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Og det er helt fint med mig. Jeg har ni heste i træning nu, efter at have fået tre åringer ind efter auktionen i Danmark”.

På holdet er hingsten Stanley efter Go Go Gadget og ud af Primatico-datteren Whisperingline.

”Han ejes af sin opdrætter, Nanna Emilie Hansen, og det er moderens første afkom”, fortæller Torben Christensen. Whisperingline vandt 15 løb og 403.910 kroner i Lone Bagers træning.

En Allan Thelix-opdrættet hingst med Peggy Guggenheim som mor er også indgået i Torben Christensens træning. Moderen har haft tre startende afkom, hvoraf ingen endnu har vundet, men Torben Christensen håber, at faderen gør en forskel.

”Min åring er moderens første afkom med Pistachio som far, og jeg synes simpelthen, at Pistachio bare leverer nærmest uanset hvilken hoppe han får”, roser Torben Christensen.

De to danskopdrættede åringer suppleres af en svenskopdrættet hingsten efter Helsinki og ud af Val De Flores – blod som Torben Christensen kender rigt til.

”Ja det er jo en lillebror til Val De Rosa, som vi havde stor fornøjelse af i flere år”, beretter han.

Val De Rosa vandt fem løb og 222.330 kroner, heriblandt 2-åringernes Stayerprøve foran den senere millionær Dark Eagle.

“Val De Rosa er opdrættet af makkerparret Jim Allen og Preben Ahl, og det er Preben Ahl og Ole Frandsen, som har købt lillebroderen. Ole Frandsen var også medejer af Val De Rosa”, fortæller hestens nye træner, som ikke har hest til start ved lørdags-galoppen i Klampenborg, men han er til gengæld på plads på Jägersro søndag.

”Jeg starter Trine Johansens 2-årige Seraphina. Hun er kommet fint over løbet i Göteborg forleden, hvor hun var okay som fjerde. Løbet på søndag er hendes debut på dirten, og vi forventer, at hun slutter i løbets bedre halvdel”, afslutter Torben Christensen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top