fbpx

ZwickyLeaks. Klampenborg, lørdag 16. september.

Der er 10 løb med både V4 og V5 på programmet i Klampenborg denne lørdag, hvor banen atter har fået oceaner af nedbør i løbet af ugen. Hovedbegivenhederne er Skandinavisk Grand Prix og iKeyVet Auktionsløb.


MONZA kommer med fremragende form fra både Eckbo Legats Vandrepokal og The Heatherwold Cup på Øvrevoll, og hendes eneste “misser” så langt i år har været på Jägersros dirt track. Hun ser ud til at være Bent Olsens stærkeste kort her, og største trussel kan måske være de veltrukne debutanter Petrushka og Dave.



MIINTAKA sætter standarden her efter to gode præstationer på Øvrevoll og Klampenborg. Forrige gang var han tredje bag Caesara, som siden har vundet Amacitalöpning, mens andenhesten fra løbet var anden i det norske opdrætningsløb.

Tante Tove og Flamingo Dancer kommer sikkert velforberedte, og MX Five – en lillebror til Sliceoflife – er blevet kastreret siden debuten.


Kun syv heste kæmper om førstepræmiens 100.000 kroner i iKeyVet Auktionsløb. Niels Petersen kommer med både CHIVAS og debuterende Wikki Sauwa. Chivas har fordel af kendskab til Klampenborg fra Skandinavisk Opdrætningsløb, hvor han sluttede anden bag Worthy Boy.

Værste konkurrent til Chivas kan Gemstone være. Han var klart forbedret fra første til anden start og hesten han tabte til, Shady Lady, fulgte op med en god fjerdeplads i Dansk Kriterium.


Flere af disse elsker blød bane, men SAINT GEORGE har nok den største fordel. Der er dog så meget form i løbet, at jeg vælger at tage samtlige med på V4.


Også her gælder det om at finde hesten med størst præference for blød bane. VEJOVIS vandt helt efter behag i sin seneste start på Klampenborg, og selv om denne gang må nøjes med Oliver Wilson i stedet for Nicole Marsing, får han et forsigtigt vinderbud.


KARMASTRIKESBACK står bedst til i løbet, idet han får et kilo af Falconet, som også plejer at have det sværere når banen bliver krævende som nu. Efesos er i fantastisk form og kommer med frisk sejr fra Fyensløbet – nu er det dog et udskrevet opgør over kortere distance.


Kapable YES SIR har misset stort set hele den klassiske sæson over sommeren grundet en halsoperation, men finder han tilbage til de takter han viste i foråret, så vinder han dette maidenløb uden større problemer.


Både Danzing Princess og Touareg kommer med friske sejre fra Provinsen, Mink’s Chanel læner sig efter tre andenpladser på stribe kraftigt op af årets første sejr og Mytho kan vinde hvornår det skal være. Vinderbuddet giver jeg til VAN RUYMBEKE, som vil trives under baneforholdene.


Det anbefales at gardere godt i V5-spillets sidste afdeling. Jeg vil have alle på kuponen, men forsøger igen med FRØKEN SMILLA, som jeg har været efter flere gange i år. Blød bane og 2200 meter må være noget nær perfekt for hende.


Hvis det går som præsten prædiker tager Brian Wilson sin tredje dagssejr her med MARQUIS FIRST. Han får igen sin elskede bløde bane og er ude over favoritdistancen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top